Бенфика - Динамо Киев: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Бенфика - Динамо Киев: Без шансове за гостите

Бенфика - Динамо Киев

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 08.12.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

Бенфика и Динамо Киев ще се изправят един срещу друг в двубой от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Португалците имат нужда от задължителна победа, ако искат да се класират за плейофите на турнира. При условие обаче, че Барселона загуби срещата си с Байерн Мюнхен. Що се отнася до украинците, за тях двубоят е формален, защото те ще завършат на последното място в квартета и така ще приключат участието си в евротурнирите.

"Орлите" постигнаха отлични резултати срещу Динамо Киев и Барселона в тазгодишното издание на Шампионска лига, като не допуснаха загуби срещу тези съперници. Това, което помрачи формата на португалците са тежките поражения от Байерн Мюнхен. Във вътрешното първенство хората на Жорже Жезуш претърпяха поражение от Спортинг Лисабон през уикенда и така се смъкнаха на трета позиция в таблицата за класиране, на 4 точки от лидера Порто.

Динамо Киев е абсолютният аутсайдер в групата. Украинците записаха 4 загуби и взеха само точка до тук - при домакинството си на Бенфика. Във вътрешното първенство киевчани продължават да редят победа след победа, което им позволява да делят първото място с Шахтьор Донецк, изпреварвайки най-близките си конкуренти със седем точки.

Домакините не могат да разчитат на контузените Верисимо, Пиньо, Гонсалвеш и Радонжич. Гостите пристигат без Каргбо, Беседин, Попов и Супряга, които лекуват травми.

- Бенфика спечели три пъти и загуби веднъж в последните 5 мача с Динамо Киев.

- Бенфика запази суха мрежата си в последните 4 мача с Динамо.

- В 4 от 5 срещи бяха отбелязани два или по-малко гола.

- Гостите не успяха да вземат нито една точка на това място.

Фаворит в двубоя е Бенфика, която показа по-голяма класа още в първия мач, но тогава украинците успяха да издържат. Сега това едва ли ще се случи, като се има предвид подкрепата на трибуните, а и по-добрата форма на португалците от есента.

Прогноза: Бенфика - Динамо Киев 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Динамо Киев (Мирча Луческу)
 
Бушан
   
Кендзера
Забарни
Сирота
Миколенко
Сидорчук
Шарапенко
Циганков
Буялски
Пена
Хармаш
Яремчук
Рафа
Нунес
Грималдо
Марио
Вейгъл
Жилберто
Вертонген
Морато
Отаменди
   
Влаходимос
 
Бенфика (Жорже Жезуш)

Обоснована прогноза: Бенфика - Динамо Киев 2:0

  Сподели
520