Порто - Атлетико: Под 2.5 гола


Н. Гавазов

Порто - Атлетико: Под 2.5 гола

Порто - Атлетико

Стадион: "Драгао", Порто

Дата: 07.12.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Клемен Търпин (Франция)

Порто и Атлетико ще си дадат среща в последния кръг от груповата фаза на Шампионска лига. "Групата на смъртта" напълно оправда името си, макар че Ливърпул отдавна се откъсна от конкурентите си и с 15 точки си гарантира участие в плейофите на турнира. Това обаче не важи за останалите три отбора, които имат напълно реални шансове да продължат напред.

Порто претърпя поражение с 2:0 на гости на Ливърпул в миналия кръг и така остана втори, с пет точки. Но преднината пред Милан и Атлетико е само пункт, което не гарантира нищо на португалците. Ако испанците победят днес, а италианците се окажат по-силни от мърсисайдци, тогава "драконите" ще завършат последни. Иначе Порто изигра два мача след загубата на "Анфийлд", като записа две победи и задържа първото място в португалското първенство.

Атлетико се представя много колебливо напоследък и вече казахме, че играта на възпитаниците на Диего Симеоне няма нищо общо с тази от миналата година. В миналия кръг "дюшекчиите" претърпяха домакинско поражение от Милан с 1:0 и изведнъж се оказаха последни в групата си. Така сега испанците ще търсят победата срещу Порто и ще се надяват "росонерите" да не се наложат над Ливърпул. Атлетико също разочарова във вътрешното първенство. През уикенда столичани претърпяха сензационна домакинска загуба от Майорка с 2:1 и така останаха четвърти в таблицата за класиране на 7 точки от лидера Реал Мадрид.

Маркано и Консейсао са контузени от домакините, а Урибе е наказан. Гостите са без Трипиър, Хименес и Савич.

Очертава се труден мач и за двата отбора. Атлетико знае как да се брани и едва ли ще се хвърли в авантюра срещу съперник, който умее да контраатакува смъртоносно. Гостите ще дебнат съперника си, което пък е известно на "драконите". Общо взето ще видим внимателна игра и малко голове.

Прогноза: Порто - Атлетико 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Йоренте
Кондогбия
Хермосо
Лоди
Лемар
Коке
Пол
Корея
Кунха
Гризман
Тареми
Еванилсон
Диас
Оливейра
Груич
Отавио
Сануси
Мбемба
Пепе
Марио
   
Коща
 
Порто (Жорже Жезуш)

Обоснована прогноза: Порто - Атлетико 0:0

  Сподели
474