Милан ще надвие резервите на Ливърпул


Н. Гавазов

 Милан ще надвие резервите на Ливърпул

Милан - Ливърпул

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 07.12.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Милан посреща Ливърпул в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Ситуацията е такава, че "квартетът на смъртта" потвърди определението си, но само за три участника. Английският колектив спечели и петте си срещи дотук, класирайки се за плейофите на турнира от първата позиция. Именно на това ще се надяват "росонерите" - техният съперник да не излезе с най-добрите си футболисти и да не е достатъчно мотивиран с оглед на тежката програма във Висшата лига на Англия. Това прави двубоя изключително интригуващ както за почитателите на футбола, така и за любителите на залозите.

Милан влиза в този мач след решаваща победа с 1:0 на гости на Атлетико, което върна "росонерите" в борбата за място в елиминационната фаза на Шампионска лига. Сега италианците имат 4 точки, но победа над Ливърпул и равенство в другия мач в групата, ще осигури на хората на Стефано Пиоли втората позиция. Що се отнася до вътрешното първенство, там миланци претърпяха неочаквана домакинска загуба от Сасуоло, но след това записаха две чисти победи и след грешките на Интер и Наполи оглавиха таблицата за класиране в Серия А с точка пред най-близкия си конкурент.

Ливърпул след международната пауза помита всичко пред себе си. Отборът проведе пет мача във всички турнири и постигна пет победи с голова разлика 15:1. В миналия кръг "червените" се наложиха над Порто с 2:0 и така си гарантираха първата позиция в групата, а във Висшата лига хората на Юрген Клоп се придвижиха на второто място, изоставайки с точка от лидера Манчестър Сити.

Ребич, Кяер, Жиру, Пелегри, Калабрия и Кстийехо са в лазарета на домакините. Гостите не могат да разчитат на контузените Фирмино, Елиът и Джоунс, както и на наказания Милнър. Кейта, Хендерсън, Жота, Тиаго и Гомес са под въпрос.

Милан и Ливърпул споделят богата история в Шампионска лига. Само да припомним, че Ливърпул спечели финала на турнира през 2005 г. срещу този съперник, докато италианците си отмъстиха за загубата във финала през 2007 г. Любопитен факт е, че нито веднъж Милан не е запазил чиста мрежа срещу мърсисайдци.

Въпреки всичко казано по-горе, очакванията са за оспорвана среща, в която и двата тима ще търсят победата. Липсата на мотивация в гостите не е гаранция за лесен мач за "росонерите", защото резервите на "червените" ще се постараят да направят всичко възможно, за да впечатлят своя мениджър. И все пак, ако търсим победител тук, по-разумно е да го направим в посока на италианския колектив, който ще е пределно мобилизиран и ще има подкрепата на трибуните.

Прогноза: Милан - Ливърпул 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Уилямс
Гомес
Конате
Цимикас
Окслейд-Чембърлейн
Мортън
Кейта
Салах
Минамино
Ориги
Ибрахимович
Леао
Диас
Месиас
Кеси
Бенасер
Ернандес
Романьоли
Томори
Флоренци
   
Майнан
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Ливърпул 2:1

  Сподели
596