Аталанта ще прати Виляреал в Лига Европа


И. Ангелов

Аталанта ще прати Виляреал в Лига Европа

Аталанта - Виляреал
Стадион: Атлети Адзури д'Италия
Дата: 08.12.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Една точка дели второто и третото място зад Манчестър Юнайтед в шеста група на Шампионска лига. Лидерът е недостижим, но в този мач се решава кой от тези два съперника ще продължи в най-комерсиалния турнир, и кой ще напусне състезанието.

Аталанта трябва да спечели за да прескочи Виляреал на второ място, но при загуба може дори да изпадне и от Лига Европа ако Йънг Бойс надвие Манчестър Юнайтед. Виляреал просто трябва да не загуби за да продължи в ШЛ. Проблемът за испанците е, че те загубиха последните си 3 мача, докато италианците нямат загуба в 10 двубоя поред.

Аталанта е в добро здраве и форма преди тази важна среща, като само Робин Госенс и Матео Ловато са с проблеми. Ханс Хатебур се върна наскоро и може да играе. 

При гостите Йереми Пино е с наказание за натрупани картони. Жерар Морено се върна от контузия след месец лечение и през уикенда натрупа 45 минути игра в подготовката си за този мач. Унай Емери ще се надява и Арно Данхума да е на линия след като крилото е под въпрос и пропусна срещата със Севиля през уикенда, която бе загуба за тима.

Аталанта вкара поне по 2 гола в 3 поредни мача в ШЛ. Италианците и допуснаха по най-малко 2 пъти в 5 от последните 6 срещи в ШЛ. Обичайно срещите на този отбор са истински зрелища откъм резултат.

Прогноза: Аталанта - Виляреал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Виляреал (Унай Емери)
 
Рули
   
Албиол
Торес
Фойт
Еступинан
Парехо
Капу
Коклен
Тригерос
Морено
Данхума
Малиновский
Сапата
Пашалич
Маехле
Фройлер
Роон
Дзапакоста
Паломино
Демирал
Толой
   
Мусо
 
Аталанта (Джан Пиеро Гасперини)

Обоснована прогноза: Аталанта - Виляреал 2:1

  Сподели
553