Ман Сити може да даде шанс на Лайпциг


И. Ангелов

Ман Сити може да даде шанс на Лайпциг

РБ Лайпциг - Манчестър Сити
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 07.12.2021 г.
Час: 19:45 ч.

Поредица от три загуби преля чашата за Лайпциг и ръководството се раздели с мениджъра Джеси Марш в неделя. Ахим Байерлорцер ще има тежката задача да стартира срещу един от фаворитите в Шампионска лига и ще цели продължаване в Лига Европа. Това ще се случи ако статуквото в групата се запази и Лайпциг не понесе по-тежко поражение от Брюж в кръга.

Манчестър Сити води с 4 точки над ПСЖ на първата позиция и каквото и да се случи ще излезе като лидер от групата. Сити е на поредица от 7 победи във всички турнири, и преди тежкия коледен период Пеп Гуардиола има огромен шанс да даде почивка на всички важни играчи тук, което може да даде шанс на домакините, но от друга страна ще даде шанс на по-малко представящите се играчи на Сити да се докажат пред мениджъра.

Откъм състави, Лайпциг е силно ограничен като липсват 8 човека. Контузени са Поулсен, Олмо, Халщенберг, Хайдара, Сарачи и Мориба. Уили Орбан и Юго Новоа се изолират от коронавирус, но поне Тайлър Адамс се връща от наказание.

При Сити само Феран Торес е с контузия и Бенджамин Менди има други проблеми, поради което липсва дълго. 

Ман Сити има 11 победи в последните 13 мача в ШЛ и в тези 11 победи вкара по най-малко 2 гола. Лайпциг също вкара по най-малко 2 пъти в 3 поредни мача в състезанието. Неясно е как новият мениджър ще подходи обаче в тази среща.

Прогноза: РБ Лайпциг - Манчестър Сити 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Стефен
   
Стоунс
Аке
Уокър
Зинченко
Гюндоган
Фернандиньо
Силва
Марез
Палмър
Фоден
Нкунку
Силва
Форсберг
Ангелино
Лаймер
Адамс
Мукиеле
Гвардиол
Шимакан
Клостерман
   
Гулакси
 
Лайпциг (Ахим Байерлорцер)

Обоснована прогноза: Лайпциг - Ман Сити 1:3

  Сподели
510