Класически Реал се разправи с Лион и сложи край на проклятието (видео)


В. Мухарски

Класически Реал се разправи с Лион и сложи край на проклятието (видео)

Реал Мадрид победи Лион с класическото 3:0 в реванш от 1/8 финалите на Шампионската лига. По този начин испанците продължават напред в турнира, като това се случва за първи път от 6 години насам. Първият мач във Франция завърши наравно при резултат 1:1.

Звездата на белите Кристиано Роналдо попадна в стартовата единайсеторка, въпреки че не бе напълно възстановен. Наставникът на мадридчани Жозе Моуриньо заложи и на Карим Бензема, бившият играч на Лион отбеляза попадението за кралския клуб в първия мач между двата тима.

Първото полувреме предложи много емоции на зрителите на "Сантяго Бернабеу". Още в самото начало Марсело бе близо до попадение, но стражът на гостите Лорис спаси. Малко по-късно Кедира нацели греда, но преди това бе извършено нарушение.

В 22-ата минута Делгадо пробва рефлексите на Касийяс, който обаче се справи със ситуацията.

В 37-ата минута Марсело комбинира с Роналдо, потугалецът след залъгващ финт върна към Марсело, който също показа техника и с хубав шут откри резултата - 1:0. В 40-ата минута Бензема с бомбастичен удар обстрелва вратаря на "хлапетата", който обаче показа класа и изчисти в корнер. Минута по-късно Карим Бензема с глава вкара топката в мрежата, но преди това бе прозвучал сигнал на съдията за засада.

В 66-ата минута Бензема се възползва от груба грешка на бившите си съотборници и сам срещу вратаря не сгреши за 2:0. В следващата атака френският нападател на Реал получи пас от Йозил и с мощен удар прати топката малко над вратата.

Десет минути по-късно Анхел ди Мария излезе на стрелкова позиция и прати топката за трети път в мрежата на Лорис. Гомис на два пъти се опита да затрудни Касийяс, но той и неговите съотборници нямаха късмет. В 83-ата минута топката попадна във вратата на Лион за четвърти път, но преди това бе прозвучал сигнал за засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196