Атлетико и Милан: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Атлетико и  Милан: Потърсете изненадата

Атлетико - Милан

Стадион: "Уанда Метрополитано", Мадрид

Дата: 24.11.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Славко Винчич (Словения)

Атлетико Мадрид и Милан ще кръстосат шпаги в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Испанците са с четири точки в квартета, на пункт от втория Порто, който ще гостува на фаворита Ливърпул. Това означава, че успех на "дюшекчиите" днес почти сигурно ще ги постави в по-благоприятна ситуация преди пътуването до Португалия в последния кръг. Що се отнася до вътрешното първенство, там столичани сякаш забавиха темпото - две победи и три равенства в последните си пет срещи не е това, което Диего Симеоне иска да вижда от своите футболисти.

Милан се завърна в Шампионска лига след седемгодишно отсъствие, но вместо това да послужи като импулс за хората на Стефано Пиоли, те по една или друга причина се провалиха. Три загуби и едно равенство - това е активът на "росонерите" към момента. Трябва да кажем, че във всеки един двубой на миланци не достигна съвсем малко за по-добър резултат. Интересното е, че Милан все още има право на своите мечти в турнира, макар и при определени обстоятелства. Първо - тимът трябва да постигне две поредни победи, второ - победа на Ливърпул над Порто и равенство между "драконите" и дюшекчиите" в последния кръг. Що се отнася до Серия А, "росонерите" пропуснаха еднолично да оглавят класирането, губейки с 4:3 на гости на Фиорентина. Колективът на Пиоли има 32 точки и заедно с Наполи дели първото място.

Фелиш и Трипиър са контузени от домакините, а Фелипе е наказан. Гостите са без Ребич, Маинян, Бакайоко, Калабрия, Кастийехо и Томори. Според италиански изто9чници, Миранте ще замени Татарушану на вратата, а двойката централни защитници ще е от Кяйер и Романьоли.

Съперниците три пъти са се срещали помежду си.

В полуфиналите на Латинската купа през 1951 г. Милан си осигури комфортна домакинска победа - 4:1 (Реносто - 3, Нордал). Тогава реванш се играв само при равенство в първата среща.

В 1/8-финалите на Шампионска лига 2013/14 Мадрид спечели и двата мача. У дома - 4:1, а като гост - 1:0.

През този сезон Атлетико не без помощта на съдията Джунейт Чакър,  победи Милан с 2:1 в Италия.

Интересен двубой се очертава в испанската столица. Поглеждайки към резултатите и класирането, фаворит в мача е Атлетико. Но нека да си припомним първата среща в Италия, а и да не пренебрегваме факта, че машината на "дюшекчиите" леко скърца напоследък. Защо да не потърсим изненадата?

Прогноза: Атлетико - Милан 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Миранте
   
Калулу
Романьоли
Кяер
Ернандес
Бенасер
Тонали
Селемакерс
Крунич
Леао
Жиру
Гризман
Караско
Лемар
Корея
Коке
Кондогбия
Хермосо
Хименес
Савич
Врсалко
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико - Милан 1:1

  Сподели
481