Челси с четворка над Ювентус (видео)


И. Ангелов

Челси с четворка над Ювентус (видео)

Челси посрещна Ювентус в срещата от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на "Стамфорд Бридж" тимът на Томас Тухел победи с 4:0 и прескочи съперника на върха в групата. Преди последния кръг Челси и Юве имат по 12 точки, Зенит има 4 и Малмьо има 1 т., спечелена днес у дома срещу руснаците с 1:1.

В 25-ата минута Челси поведе след корнер на Зиеч, който Рудигер свали към Чалоба и от близо защитникът се разписа за 1:0. В следващата атака Тиаго Силва спаси вратата на Челси от Мората в добра ситуация, а малко след това Канте напусна контузен и бе заменен от Лофтъс-Чийк.

След почивката Рийс Джеймс направи 2:0 в 55-ата минута, а в следващата атака и Хъдсън-Одой вкара за 3:0 с левия си крак. В самия край на добавеното време финалното 4:0 оформи Тимо Вернер, който се появи във втората част на мястото на Пулисич, а Зиеч записа нова асистенция.

 

Междувременно на стадион "Еледа" в Малмьо домакините поведоха на Зенит в 28-ата минута чрез Риекс. Във второто полувреме Зенит получи шанс да бие дузпа, но Дахлин спаси удара на Дзюба в средата.

Стигна се до изгонване на защитникът на Зенит Кристяков в 86-ата минута и задачата на гостите трябваше да стане по-сложна, но вместо това в 92-ата минута те стигнаха до 1:1 при втора дузпа, която този път Дзюба предостави на Ракитски и той не сбърка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
393