Челси няма да допусне изненада срещу Копенхаген


Н. Гавазов

Челси няма да допусне изненада срещу Копенхаген

Челси - ФК Копенхаген
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 16.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Свен Одвар Моен (Норвегия)

Челси посреща Копенхаген в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. В първият мач на „Паркен" в датската столица „сините" получиха предимство, след като победиха с 2:0 и са категоричен фаворит за класиране на четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир.

Нещата около Челси в момента са много променени от времето, когато отбора на Анчелоти пътува до Дания. Тогава шампиона на Висшата лига се бореше да намери място в топ 4 на първенството, опитвайки се по този начин да спаси някак си сезона. Успехът над Копенхаген обаче постави началото на серия от победи - най-напред срещу Манчестър Юнайтед и след това срещу традиционно трудния домакин Блекпул и в резултат на тези победи, „сините" отново заговориха за спечелване на титлата. В момента Челси се намира на 4-то място в класирането на Висшата лига на Англия с 51 точки - с девет по-малко от лидера Юнайтед, но хората на Анчелоти ще изиграят и мач в повече от „червените дяволи".

Най-реалистичният вариант обаче за Челси си остава спечелване на Шампионската лига - това го знае много добре мениджъра на отбора Карло Анчелоти, а това е и трофея, за който копнее най-много собственика Роман Абрамович. И реванша срещу датския шампион изглежда не само лесен, но той може да даде тон за цялостното представяне на отбора през останалия етап на най-престижния европейски клубен турнир.

 

В Суперлигата на Дания Копенхаген е безапелационен лидер и от 19 мача има 51 точки, като са единственият отбор без загуба в първенството. Въпреки разликата от 19 точки пред втория Идензе, клуба от датската столица ще се опита със сигурност в сряда вечер да си върне малко от наранената гордост, преди отново да се съсредоточи върху вътрешното първенство. В интерес на истината, никой не слагаше в сметките хората на Солбакен в груповата фаза на Шампионската лига, където те бяха заедно с Рубин, Панатинайкос и Барселона. И може би датчаните се надяват, че също ще бъдат подценени в реванша, което всъщност е единствената им надежда.

„Те спечелиха много лесно с 2:0 на „Паркен" и много се надявам да си мислят, че вече са се класирали за четвъртфиналите. Тогава Копенхаген може да получи своя шанс и ако поведем в резултата, това ще мотивира и ще окрили още повече футболистите, че всичко може да се случи във футбола", заяви бившия играч и любимец на феновете на Копенхаген.


Мениджърът на Челси Карло Анчелоти показа на днешната пресконференция, че е щастлив, че лазарета на отбора му се изпразни. Алекс се завърна към тренировки, но няма да бъде включен в групата за мача, Бенаюн все още е извън състава и най-вероятно в четвъртък или петък ще поднови заниманията си, след като през септември скъса ахилес. Джон Оби Микел е наказан за един мач. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Чех; Босингва, Иванович, Тери, Коул; Рамирес, Есиен, Лампард, Малуда; Торес, Анелка.

В отбора на Копенхаген се завръща Микаел Антонсон, след като защитника преодоля тежката травма в хълбока. Схема на игра 5-3-2. Вероятен състав: Виланд; Квист, Занка, Йоргенсен, Антонсон, Вендт; Боланос, Клаудемир, Кристенсен, Вингааард, Сантин, Н'Дой.

За любителите на статистиката: Челси ще се опита да се класира на четвъртфинал за четвърти път през последните пет години. „Сините" са загубили само един от последните си 25 мача в Шампионската лига на „Стамфорд Бридж". Копенхаген е вкарал най-малко голове от всички отбори, които се намират на този етап от турнира. Датчаните имат най-малко притежание на топката от всички отбори в турнира Шампионска лига - 48%.

Челси постигна победа на „Паркен" по убедителен начин и е трудно да си представим, че Копенхаген ще притесни по някакъв начин „сините" на „Стамфорд Бридж". Но датчаните няма какво да губят и са силно мотивирани да превърнат фантазиите си в реалност. Ако обаче лондончани поведат с ранен гол, твърде вероятно е да станем свидетели на същия резултат като в датската столица преди три седмици. Въпреки намеренията на Копенхаген да шокира английския шампион, хората на Солбакен направиха твърде малко в първата среща, за да ни убедят, че могат променят нещо точно сега.

Прогноза за: Челси - Копенхаген 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

14 февруари Фулъм - Челси 0:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)
22 февруари ФК Копенхаген - Челси 0:2 (Шампионска лига)
01 март Челси - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
07 март Блекпул - Челси 1:3 (Висша лига)

ФК Копенхаген:

12 февруари ФК Копенхаген - Елфсборг 2:0 (Приятелски мач)
15 февруари ФК Копенхаген - Розенборг 5:0 (Приятелски мач)
22 февруари ФК Копенхаген - Челси 0:2 (Шампионска лига)
06 март Мидтиланд - ФК Копенхаген 2:0 (Суперлига)
12 март Олборг - ФК Копенхаген 0:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Челси - ФК Копенхаген

3 мача
2 победи за Челси
1 равенство
0 победи за ФК Копенхаген
Голова Разлика: 4:1 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.33
Равен - 5.00
ФК Копенхаген - 9.50

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.30
Равен - 5.00
ФК Копенхаген - 10.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140