Шериф - Интер: Гостите няма да допуснат изненада


Н. Гавазов

Шериф - Интер: Гостите няма да допуснат изненада

Шериф - Интер

Стадион: "Голяма спортна арена", Тираспол

Дата: 03.11.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Феликс Зауер (Германия)

Шериф приема Интер в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. На практика двубоят е с ранг на финал за второто място в квартета, въпреки че по всичко изглежда, че интригата за първите две позиции в групата ще се запази до последно. Така или иначе победителят в този сблъсък ще направи огромна крачка към плейофите на турнира.

Шериф е една от основните сензации не само на тази Шампионска лига, но и в историята на турнира като цяло. Воденият от украинския треньор Юрий Вернидуб отбор първо смая Шахтьор Донецк у дома, побеждавайки го с резултат 2:0. А след това дойде бомбата на "Сантяго Бернабеу", където Реал Мадрид бе победен с 2:1. След този мач целият свят аплодира международния отбор, воден от украинеца. Но в третия мач Шериф загуби от Интер и за това има обяснения. Основният творец на успеха на Тираспол Георгиос Атанасиадис получи контузия, а мястото му между гредите зае местният вратар Думитру Челядник. Освен това треньорският щаб на "нерадзурите" внимателно бе изучил играта на съперника и на практика не му позволи да провежда обичайните си контраатаки.

Интер започна доста неудачно в Шампионска лига. Хората на Симоне Индзаги загубиха от Реал Мадрид с резултат 1:0 на старта, като при това италианците имаха игрово предимство и при повече концентрация можеха да бият съперника си с поне три гола разлика. А във втория си мач "нерадзурите" постигнаха нулево равенство на гости на Шахтьор Донецк, срещу който също показаха добра игра. И първата победа дойде едва в третия кръг. Парадоксално, но действащият италиански шампион не игра по-ярко от Шериф, просто в един момент класата на играчите и умората на противника се отразиха на резултата. За да се изкачи на първото място в групата, Интер трябва да спечели в Тираспол и да се надява, че Реал и Шахтьор няма да определят победителя в директната си конфронтация.

Домакините са без Янсен, Николов и Бизяк, които лекуват травми. Ериксен отсъства за Интер.

Абстрахирайки се от таблицата за класиране в групата, Интер е фаворит в мача. Италианците разполагат с по-голямо качество на състава, още по-добре познават стила на съперника си и имат по-голяма физическа мощ.

Прогноза: Шериф - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Ханданович
   
Шкриняр
Де Врей
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Видал
Перишич
Джеко
Мартинес
Якшибоев
Велес
Коловоз
Траоре
Тил
Адо
Кристиано
Дуланто
Хуртадо
Костанца
   
Атанасиадис
 
Шериф (Юрий Вернидуб)

Обоснована прогноза: Шериф - Интер 1:2

  Сподели
477