Байерн Мюнхен - Бенфика: Баварците ще вземат билет за плейофите


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен - Бенфика: Баварците ще вземат билет за плейофите

Байерн Мюнхен - Бенфика

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 02.11.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Байерн Мюнхен ще приеме Бенфика в мач от 4-я кръг на Шампионска лига в опит да получи билет за плейофите на турнира. Това ще се случи, ако баварците постигнат победа. Португалците от своя страна ще направят всичко възможно да вземат нещо от мача, което би им помогнало да запазят шансове за второ място.

До тази ситуация в групата се стигна, след като германският шампион спечели и трите си мача в квартета. Колективът на Юлиан Нагелсман прегази като гост Барселона с 3:0, унищожи Динамо Киев с 5:0 у дома и размаза утрешния си съперник с 4:0 в Лисабон. Три победи с голова разлика 12:0 и ако някой има някакви съмнения относно първото място на баварците, те трябва да отпаднат при тази статистика. В Бундеслигата Байерн е в серия от три победи и е начело в турнира на точка пред втория Борусия Дортмунд.

Бенфика изпусна Динамо в Киев, завършвайки 0:0 с украинците, но в следващия мач "орлите" не простиха на Барселона. Успехът с 3:0 над каталунците даде надежда преди мача с Байерн и за да сме честни, ще кажем, че португалците бяха равностойни през по-голямата част от времето и рухнаха едва в последните 20 минути, през които получиха четири гола. Във вътрешното първенство Бенфика влоши представянето си в последните двубои, записвайки победа, загуба и равенство, което струваше първото място на тима в Примейра. Интригата обаче остава, защото хората на Жорже Жезуш са трети, но на точка от лидера Порто.

Домакините са без Горецка и Ернандес. Гостите пристигат без контузените Лазаро, Пинхо, Диаш, Алмейда и Сеферович.

 - Байерн е без загуба в предишните си 11 мача с Бенфика.

- Байерн спечели 9 от последните си 10 мача в Шампионска лига.

- Баварците отбелязаха 3 или повече гола в 13 от последните си 15 срещи във всички турнири.

Фаворит в мача е Байерн Мюнхен. Интригата тук е колко гола ще вкарат домакините - дали ще са по-милостиви, а гостите ще са направили изводите от първия двубой или баварците няма да пожалят съперника си. Нашите очаквания са, че германците ще контролират събитията, а след като материализират преимуществото си, ще включат на по-ниска предавка с цел пестене на силите.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Бенфика 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Жорже Жезуш)
 
Влаходимос
   
Верисимо
Отаменди
Вертонген
Гонзалвеш
Вейгъл
Марио
Грималдо
Рафа
Яремчук
Нунес
Левандовски
Сане
Мюлер
Куман
Забитцер
Кимих
Дейвис
Упамекано
Зюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Бенфика 2:0

  Сподели
353