Аякс удари Дортмунд, Милан е на дъното след загуба от Порто (видео)


FUTBOL-TV

Аякс удари Дортмунд, Милан е на дъното след загуба от Порто (видео)

Седемкратният европейски шампион Милан е на дъното в група "В" на Шампионската лига, след като падна с 0:1 от Порто в Португалия.

Единственото попадение в мача заби Луис Диас в 65-ата минута. Тогава Тареми се пребори за топката с Исмаел Бенасер, за да може Диас с шут по земя да я прати в противниковата мрежа за 1:0. Футболистите на Милан имаха претенции за нарушение в атака, но реферът зачете гола.

Така "росонерите" регистрираха три загуби от три мача и дори нямат спечелена точка в надпреварата, което е тотален провал за бившето футболно страшилище.

Порто пък събра четири точки и ще се бори за призовите места в групата с Ливърпул и Атлетико Мадрид.

В друг интересен мач, но от група C - Аякс разпердушини тима на Борусия Дортмунд с цели 4 гола разлика. Мъглата над Амстердам едва не попречи на нормалното протичане на срещата. 

Нещата не тръгнаха на добре за германците, след като Марко Ройс си отбеляза автогол още в 11', а скоро след това Далей Блинд удвои аванса на "синовете на боговете“.

През втората част Марко Розе се принуди да реагира с две смени, пускайки в игра Азар и Джан, но дори това не попречи на съперника да вкара още два гола чрез Антони и Алер.

Аякс вече има 9 точки и се превръща във фаворит за първото място в групата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
442