Ливърпул си тръгна с три точки от Мадрид (видео)


FUTBOL-TV

Ливърпул си тръгна с три точки от Мадрид (видео)

Ливърпул се наложи над Атлетико Мадрид с 3:2 на "Уанда Метрополитано" в един от най-интересните двубои от днешната програма на Шампионската лига. Двубоят започна отлично за гостите от Англия, които набързо поведоха с два гола.

Мохамед Салах отри резултата в осмата минута. Той финтира няколко бранители, а след това стреля и с помощта на рикошет - топката попадна във вратата на "дюшекчиите". Наби Кейта удвои в 13-ата след страхотен удар от воле.

В испанската столица остана горещо, тъй като Антоан Гризман намали в 20-ата минута, но при голът му останаха съмнения за засада. Стигна се и до намесата на ВАР, но в крайна сметка бе зачетен.

В 34-тата Гризман изравни с втория си гол. Жоао Флеикс премина през Кейта, последва подаване за Гризман, който се справи с Ван Дайк и вкара за 2:2.

След почивката също бе интересно. В 53-тата минута героят на Атлетико Антоан Гризман получи директен червен картон за това, че вдигна високо крака си и с бутоните посрещна лицето на правещият мач номер 300 за Ливърпул - Роберто Фирмино. 

В 78-ата минута Салах вкара трети гол и даде нов аванс на тима си. Той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Ермосо срещу Жота.

Десетина минути преди края главният съдия Даниел Зиберт отсъди дузпа в полза и на Атлетико, след като Хименес потърси контакт с Жота. Все пак се стигна до намесата на ВАР и наказателният удар бе отменен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
592