Шахтьор - Реал Мадрид: Напрежението ще вземе връх


Н. Гавазов

Шахтьор - Реал Мадрид: Напрежението ще вземе връх

Шахтьор - Реал Мадрид

Стадион: "Олимпийски", Киев

Дата: 19.10.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Сржан Йованович (Сърбия)

Реал Мадрид претърпя неочаквана загуба в последния си мач в Шампионска лига и сега ще пътува да Украйна, за да се поправи. Тук обаче го очаква съперник, който му нанесе две загуби преди две години. Ще изпаднат ли испанците в цайтнот или ще постигнат успех, който да успокои ситуацията? Това ще стане ясно тази вечер.

Колективът на Роберто Де Дзерби започна кампанията си в Шампионска лига с неочаквана загуба на гости на Шериф, който предварително бе сочен за кръводарител в групата. Докато "миньорите" осъзнаят, че съперникът е сериозен, те получиха гол, на който не можаха да отговорят заради отличната организация на молдовците в защита, а след почивката получиха още едно попадение. Домакинството срещу Интер във втория кръг завърши с нулево равенство и така Шахтьор събра една точка, но тимът все още не е загубил шансове да продължи напред с оглед на резултатите в квартета. През уикенда "миньорите" пометоха Зоря с 6:1 и с 26 точки заемат второ място в таблицата за класиране, на три пункта от лидера Динамо Киев.

Реал Мадрид в първия кръг гостува на Интер и постигна победа с 1:0, но мадридчани не впечатлиха и имаха огромен късмет, защото спокойно този мач можеше да завърши с разлика от 3-4 гола в полза на "нерадзурите". Домакинството срещу Шериф във втория кръг се превърна във фиаско за "бланкосите" и в главна сензация на кръга. Гостите вкараха два гола, а добрата им игра в защита не позволи на испанците да върнат само едно попадение. Хората на Карло Анчелоти се препънаха и в Примера дивисион. Те не успяха да победят Виляреал в последния си мач през септември, а преди международната пауза претърпяха поражение на гости на новака Еспаньол. През уикенда Реал почиваше заради близостта на световните квалификации в зона "Южна Америка".

Мораеш от домакините е контузен, а точно преди днешния двубой се случи най-неприятната контузия за домакините - Матвиенко е аут, така че най-вероятно Витао ще започне двубоя. Реал Мадрид имаше кадрови проблеми, но Марсело и Менди се възстановиха и попаднаха в заявката. В лазарета обаче остават Карвахал, Бейл, Азар, Иско, Себайос и Асенсио.

Класата на Реал Мадрид е вън от съмнение, както и добрата форма на Карим Бензема, докато Шахтьор не демонстрира футбола, който сме свикнали да виждаме по-рано. Това прави испанците лек фаворит, но общо взето се очаква равностойна битка, която може да завърши при всякакъв резултат. При всички положения напрежението ще окаже влияние, а това може да насочи мача във всякаква посока. Съветът ни е за игра с троен знак, а при невъзможност за това, по-добре е да се доверим на гостите.

Прогноза: Шахтьор - Реал Мадрид 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Карло Анчелоти)
 
Куртоа
   
Васкес
Милитао
Алаба
Начо
Васкес
Каземиро
Модрич
Родриго
Бензема
Жуниор
Фернандо
Соломон
Педриньо
Тете
Майкон
Патрик
Исмаили
Витао
Марлон
Додо
   
Трубин
 
Шахтьор (Роберто Де Дзерби)

Обоснована прогноза: Шахтьор - Реал Мадрид 1:1

  Сподели
312