Монтела: Доволен съм от играта на отбора


Н. Гавазов

Монтела: Доволен съм от играта на отбора

Наставника на Рома Винченцо Монтела, който в осминафиналната среща-реванш от Шампионската лига срещу Шахтьор направи своя треньорски дебют в най-престижния европейски клубен турнир похвали своя отбор и играта, която показаха неговите футболисти, въпреки, че останаха с човек по-малко.

„В навечерието на мача аз помолих своите футболисти да ми докажат, че могат да се движат напред, без значение какъв резултат ще постигнем в Донецк. Доволен съм от видяното - настройката на играта ни беше правилна и ние се сражавахме добре, докато не останахме с човек по-малко. Усложниха се нещата с изгонването на Мексес, което за това равнище на футбола и срещу подобен съперник е много", заяви на пресконференция след мача Монтела.

„Шахтьор контролира много добре топката, използвайки цялата ширина на терена. Не зная как би завършил двубоя, ако бяхме реализирали наказателния удар. Но загубата не бива да ни деморализира, защото това беше основния проблем пред отбора, когато го поех", допълни наставника на Рома.

 

  Сподели
134