Гуардиола: Не позволихме на Арсенал да направи три поредни паса


Н. Гавазов

Гуардиола: Не позволихме на Арсенал да направи три поредни паса

След домакинската победа над Арсенал с 3:1 и класирането на четвъртфинал в турнира на Шампионската лига, наставника на Барселона Пеп Гуардиола не спести комплиментите по отношение на своите възпитаници, като обърна внимание и на играта не само на лидерите в отбора. Той подчерта също така, че лондончани са били напълно неутрализирани и отказа да вземе отношение към червения картон на Робин ван Прси.

„Ние играхме фантастично и с равни състави и когато гостите останаха с десет човека. Те могат да си говорят, че са загубили, защото останали с човек по-малко. Не знам дали са обективни. Но истинската реалност е, че ние имахме 70 % притежание на топката, а те играха само в защита и не можеха да направят три поредни паса, а са почти лидер в класирането в Англия. Това говори много", заяви на пресконференция след мача Гуардиола.

„Внимателно изгледахме записите от първата среща и знаехме как да действаме срещу тях. Философията им е да играят футбол, но именно това не им позволихме сега. Можехме да спечелим с по-голяма разлика, но Арсенал имаше невероятен късмет. Късмет имахме и ние, ако Масчерано не бе по-бърз от Бендтнер, но по принцип не биваше да изпадаме в подобни ситуации", продължава наставника на „блаугранас".

„Много ни помогнаха и нашите фенове - стадионът беше великолепен. Можете да се наслаждавате на головете на Меси, на подаванията на Шави и Иниеста, но аз ви съветвам да обърнете внимание и на играта на Масчерано, който хвана всички пасове на Арсенал. Бускетс също игра много силно, но като цяло аз съм доволен от нашата игра и мисля, че заслужено се класирахме на четвъртфинал. И в двата мача бяхме по-добри", допълва Гуардиола.

 

  Сподели
100