Фламини: Висшата лига не е по-силна от Серия А


Н. Гавазов

Фламини: Висшата лига не е по-силна от Серия А

Полузащитникът на Милан Матийо Фламини заяви, че мениджърът на Тотнъм Хари Реднап не е прав в твърденията си, че Висшата лига на Англия е най-силното първенство в света. Както е известно, наставника на „шпорите" веднага след първата среща между двата отбора на „Сан Сиро" заяви, че победата на Тотнъм е доказателство, че английското първенство е най-силното.

„Всеки човек има право на мнение и аз уважавам неговото, но не мисля, че той е прав. Вижте само кой спечели Шампионската лига миналия сезон и това не е само тогава. Тук има клубове с богата история и големи успехи. Играл съм в Англия и мога да кажа, че просто футбола е различен. Там стила на игра е много бърз, докато тук се играе на по-бавни обороти, но тактически по-правилно. Има по-малко пространство за играчите, поради което трудно се вкарват голове. По-лесно е да победиш отбор от дъното на таблицата в Англия, отколкото в Италия, така че италианското първенство също е много силно", заяви за Daily Mail Фламини.

„Относно мача ни с тях, аз мисля, че не заслужавахме да загубим, защото бяхме по-добрият отбор. Сега сме тук, защото искаме да се класираме за четвъртфиналите и съм уверен, че ще спечелим войната", допълва французина.

 

  Сподели
121