Арсенал взе първата битка, но Барса ще спечели войната


Т. Михайлов

Арсенал взе първата битка, но Барса ще спечели войната

Барселона - Арсенал
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 08.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Барселона приема Арсенал в най-интересната среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. “Топчиите” спечелиха първия двубой преди 3 седмици с 2:1 след фантастичен обрат на “Емирейтс”, но каталунците остават фаворит, тъй като дори минимален успех ги класира за следващата фаза.

Малко неочаквано, но Барсеолона допусна обрат в Лондон, след като беше повел. От тогава насам “блауграна” не спира да печели, но се загуби лекотата, с която момчетата на Хосеп Гуардиола взимаха мачовете си. Единствено успехът с 3:0 над Майорка бе по-солиден. В последния кръг каталунците надиграха с 1:0 Сарагоса у дома с гол на Кейта в 43-ата минута. Определено тимът пестеше сили за предстоящия реванш, още повече, че преднината пред втория Реал е цели 7 точки.

Арсенал доказа преди 3 седмици, че вече не е онзи млад и психически лабилен отбор, който впечатляваше с красива игра, но не и с резултати. След силно начало “топчиите” пуснаха гол, но показаха голяма воля, за да обърнат. По-късно обаче те загубиха финала за Карлинг къп срещу Бирмингам и пропуснаха идеална възможност за първи трофей от години насам. Откри се добра възможност хората на Венгер да атакуват титлата във Висшата лига. Макар да направиха 0:0 със Съндърланд те изостават само на 3 точки от лидера Юнайтед като имат мач по-малко.

Барселона е продължавал 11 пъти в европейските турнири след загуба в първия мач като гост, но пък е отпадал 12 пъти. В 4 от случаите поражението е било с 1:2. Барса продължава 2 пъти и два пъти отпада. Арсенал има 15 победи у дома в първия мач и успява да продължи в 14 случая. Случаят, в който “топчиите” отпаднаха бе на ¼-финала на ШЛ през 2000/2001. Тогава Валенсия бе победен с 2:1 в Лондон, но на реванша на “Местая” Лос Че стигна до 1:0. Ако се стигне до дузпи Арсенал има опит с 4 подобни развръзки, печелейки и губейки по 2. Барса е със 6 такива мача като печели в 5 от случаите. Последният е през 1989 във финала за КЕШ срещу Стяуа, загубен от каталунците след 0:0 за 120 минути игра.

Проблемите на Хосеп Гуардиола преди този мач са предимно в защита. Жерар Пике получи жълт картон в първия мач, което го вади за реванша. Карлес Пуйол преодоля контузия в коляното и вече провежда леки тренировки, но няма да е на линия за мача. Вратарят Виктор Валдес се завърна в игра през уикенда. Вия и Иниеста получиха почивка срещу Сарагоса.

Арсен Венгер е изправен пред по-сложни задачи за решаване. Голмайсторът на тима Робин ван Перси, който е с контузия в коляното замина с отбора, но едва ли ще играе. Лукаш Фабиански ще пропусне остатака от сезона заради травма в рамото. Капитанът Фабрегас, който е с разтежение ще бъде вдигнат за двубоя, но не е играл в няколко мача. Подобно е положението с Тео Уолкът, но той остана извън групата. Вермален и Сонг са аут с по-сериозни контузии.

До тук в срещите между Барселона и Арсенал каталунците винаги са излзиали победители. Така бе и минлата година, когато след 2:2 в Лондон, Барса спечели с 4:1 реванша, макар “топчиите” да поведоха. Оптималният начин домакините да бъдат спрени е стабилната игра в защита. Арсен Венгер обаче едва ли ще предприеме тактиката, с която Жозе Моуриньо класира Интер на финала миналата година. Освен това преднината на Арсенал е само един гол. При ранно попадение за домакините интригата вероятно ще приключи. Ако Арсенал удържи по-дълго 0:0, може да се стигне до изненада, тъй като домакините ще се открият. Многото проблеми в състава на Венгер обаче не дават добър шанс за краен успех на гостите.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

16 февруари Арсенал - Барселона 2:1 (Шампионска лига)
20 февруари Барселона - Атлетик Билбао 2:1 (Примера)
26 февруари Майорка - Барселона 0:3 (Примера)
02 март Валенсия - Барселона 0:1 (Примера)
05 март Барселона - Реал Сарагоса 1:0 (Примера)

Арсенал:

20 февруари Лейтън Ориент - Арсенал 1:1 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
27 февруари Арсенал - Бирмингам 1:2 (Карлинг Къп, Финал)
02 март Арсенал - Лейтън Ориент 5:0 (ФА Къп)
05 март Арсенал - Съндърланд 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Барселона - Арсенал

6 мача
3 победи за Барселона
2 равенства
1 победа за Арсенал
Голова Разлика: 14:9 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.28
Равен - 6.00
Арсенал - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.28
Равен - 5.85
Арсенал - 9.00

Прогноза: Барселона - Арсенал 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204