Лайпциг ще надиграе Брюж в Германия


И. Ангелов

Лайпциг ще надиграе Брюж в Германия

РБ Лайпциг - Клуб Брюж
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 28.09.2021 г.
Час: 22:00 ч.

РБ Лайпциг прекрати периода си от 4 мача без победа през уикенда и го направи със стил в погрома с 6:0 над Херта Берлин. В миналата среща в Шампионска лига с Манчестър Сити германците вкараха 3 пъти на английския гранд, макар да допуснаха 6, но все пак ще са уверени, че ще могат да намерят вратата и на по-нисък калибър съперник.

Брюж има само 1 загуба в сезона си до тук, а в първия кръг на ШЛ тимът впечатли срещу ПСЖ и направи 1:1 срещу Меси и компания. С това самочувствие гостите също ще знаят, че могат да вземат точки тук, а освен това съставът е в почти перфектно здраве.

При домакините след срещата със Сити наказан е Ангелино. Заместникът му Йоско Гвардиол получи травма в срещата с Херта и е под въпрос. Контузени са Дани Олмо, Тайлър Адамс, Марсело Сарачи и Марсел Халщенберг.

При гостите само Хосе Изкиердо е с контузия. Рууд Формер има проблем в ахилеса и е под въпрос с шансове за изява. 

Лайпциг допусна по най-малко 2 гола в последните си 5 мача в Шампионска лига. Освен това германците загубиха 3 поредни срещи в ШЛ. Рекордът у дома този сезон е добър с 5 победи и равенство в последните 6 срещи, и това ще трябва да помогне на домакините за подобряване на статистиката в най-комерсиалното състезание.

Прогноза: РБ Лайпциг - Клуб Брюж 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брюж (Филип Клемент)
 
Миноле
   
Хендри
Н'Соки
Мата
Собол
Ванакен
Баланта
Ритс
Соуах
Ланг
Кетелере
Нкунку
Поулсен
Форсберг
Собослай
Хайдара
Кампл
Мукиеле
Орбан
Симакан
Клостерман
   
Гулакси
 
Лайпциг (Джеси Марш)

Обоснована прогноза: Лайпциг - Брюж 2:1

  Сподели
300