Клоп: Това е нашата най-силна група в ШЛ


Н. Гавазов

Клоп: Това е нашата най-силна група в ШЛ

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът му никога досега не е имал по-сложна група в Шампионска лига, откакто той е на работа в клуба.

С домакински мач срещу Милан в сряда вечер Ливърпул ще започне груповата фаза на Шампионска лига. Други съперници на "червените“ в квартета са Порто и Атлетико.

Тази група вече е наречена "групата на смъртта", но сложността на задачата за достигане до плейофите само радва Клоп.

"Това несъмнено е най -силната ни група през времето ми в Ливърпул.

Спомням си как през 2013 г. Дортмунд и аз също попаднахме в наистина силна група на Шампионска лига. Нашите съперници бяха Манчестър Сити, Реал Мадрид и Аякс - същата компания! Хората казаха: "Боже, как можем да излезем от тази група?".

Какво означава това за съревнованието? Сблъскват се много добри отбори и определено можете да се каже, че един много силен отбор ще отиде в Лига Европа! Никога не съм разбирал хората, които предлагат реформа на Шампионска лига.

Харесва ми начина, по който работи сега. При такава група хората няма да имат мисълта: "Искам ли да видя това?" Това ще бъде вълнуваща група от първата до последната секунда. Нищо няма да се реши предварително време. То ви държи на пръсти.

Точно това искахме. Играем срещу Милан, Атлетико, Порто. Играем на невероятни стадиони с невероятни и страстни фенове.

Порто обикновено завършват първи или втори в Португалия, имат отбор от най -високо ниво. Милан има богата история и сега са най -добрите си от няколко години. Така че това е истинска Шампионска лига. Ето защо обичаме футбола. Сега го разбрахме, така че нека да се справим с това", заяви Клоп.

  Сподели
321