Солскяер обвини рефера


Н. Гавазов

Солскяер обвини рефера

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че отборът му е трябвало да получи дузпа в мача срещу Йънг Бойс от Шампионска лига.

Юнайтед стартира груповата фаза на Шампионската лига с поражение с 2: 1 в Швейцария, играейки с десет човека от 35-ата минута, след като Аарън Уан-Бисаки бе изгонен.

В началото на второто полувреме, когато резултатът беше 1:0  в полза на "червените дяволи“, Кристиано Роналдо бе съборен в чуждото наказателно поле и според Оле, тази ситуация е фаул на последната надежда.

"Кристиано трябваше да получи дузпа и играчът им да бъде изгонен.

Съдията обаче не отсъди дузпа, нито отстрани играча им. Понякога това се случва с младите съдии", заяви Солскяер.

Оле Гунар говори и за пропуснатия гол на Юнайтед след неуспешното подаване на Джеси Лингард в края на мача.

"Това е футбол от най-високо ниво. Загуба на концентрация, грешка и следва наказание. Срещнахме се с това миналата година в Европа. Пропуснахме две нелепи контраатаки срещу Башакшехир и загубихме този мач.

В последните секунди Джеси (Лингард) искаше да играе сигурно, но просто направи грешка с подаването  и това доведе до допуснат гол. Това се случва във футбола.

Джеси е много добър играч и ако отново се окаже в такава ситуация, той ще се обърне и ще ритне топката в другата посока. Това ще бъде урок за нас", добави Оле.

  Сподели
244