Динамо Киев - Бенфика: Не забравяйте "Х"-а


Н. Гавазов

 Динамо Киев - Бенфика: Не забравяйте

Динамо Киев - Бенфика

Стадион: "Олимпийски", Киев

Дата: 14.09.2021г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Динамо Киев посреща Бенфика в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. В квартета са още Барселона и Байерн Мюнхен, така че този двубой е с ранг и на финал за третото място в групата, а ние ще добавим - а защо не за второто, с оглед на предварителните прогнози за безапелационния фаворит в квартета.

Динамо Киев започна сезона много уверено. Динамо все още е единственият отбор в шампионата на Украйна, който никога не е губил. Миналата година Мирча Луческу набързо организира отбора и основната задача бе Динамо да влезе на всяка цена в груповата фаза на Шампионска лига, а след това каквото се случи. Сега колективът изглежда по -уверен и опитен. И все пак назад е един силен сезон, където Динамо спечели всичко на вътрешната арена, а също така натрупа опит на международната арена. Преди мача с Бенфика самият Мирча Луческу подчерта, че тази година отборът му вече не е това, което беше в миналото и иска повече от най -престижния европейски турнир.

Бенфика също изглежда като много боеспособен колектив, в който има изпълнители на най-високо ниво. Тук е Николас Отаменди, който дълги години защитаваше цветовете на Манчестър Сити или Ян Вертонген, който се подвизаваше в Тотнъм. В нападение са футболисти като Евертон и Роман Яремчук, а по крилата са Алехандро Грималди и Пици. Но сами по себе си говорят резултатите на "орлите" - португалците стигнаха до тук през ситото на квалификациите, отстранявайки по пътя си Спартак Москва и ПСВ, при това без да загубят мач. А в първенството Бенфика няма загубена точка в пет мача.

Динамо е с огромни кадрови проблеми. В лазарета са Каргбо, Кулаш, Рамирес, Беседин и Попов. Гостите са без контузения Алмейда и наказания Вересимо.

Двата тима са провели 4 мача помежду си, като Бенфика има 3 победи, а Динамо една. Головата разлика е 8:1 в полза на лисабонци.

Повечето специалисти предвиждат победа за Бенфика, а букмейкърите са още по-категорични. Ние споделяме мнението, че "орлите" са много опасен колектив, който в дългосрочен план има сили да се бори и за второто място в групата, но в полза на динамовци ще са трибуните и това, че имат за треньор специалист като Мирча Луческу. За това препоръката ни е да не забравяме "Х"-а  в тази среща. Освен това предлагаме на почитателите на залозите и опция с гол на Динамо след почивката.

Прогноза: Динамо Киев - Бенфика 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Жорже Жезуш)
 
Влаходимос
   
Отаменди
Морато
Вертонген
Пици
Вейгъл
Марио
Грималдо
Евертон
Яремчук
Нунес
Шкурин
Де Пеня
Циганков
Буялски
Шапаренко
Сидорчук
Миколенко
Сирота
Забарни
Кендзера
   
Бойко
 
Динамо Киев (Мирча Луческу)

Обоснована прогноза: Динамо Киев - Бенфика 1:1

  Сподели
351