Лудогорец бе близо до групите на ШЛ, но ще се задоволи с Лига Европа (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец бе близо до групите на ШЛ, но ще се задоволи с Лига Европа (видео)

Българският шампион Лудогорец се бори смело срещу шведския първенец Малмьо и го победи с 2:1, но това не бе достатъчно за класиране в групите на Шампионска лига. С общ резултат 2:3 скандинавците ще играят в най-реномирания европейски клубен турнир, докато Лудогорец ще спори с отборите от Лига Европа.

Мачът за родния шампион стартира прекрасно, след като в 10-ата минута капитанът Антон Недялков даде аванс на разградчани, но в 43-ата Велко Бирманчевич изравни резултата. По-рано през първата част гол на Малмьо на Сьорен Рикс бе отменен селд ВАР заради засада.

След точно час игра ВАР даде дузпа за българския тим след игра с ръка, а Пиерос Сотириу отново поведе домакините напред в резултата, но това бе всичко на "Хювефарма Арена". Лошо впечатление направи играта на гостите от Швеция в заключителните минути, които не спираха да бавят времето.

Шведският тим получи нарушение в първата минута на срещата, а Бирманчевич изпълни фаула чрез центриране. Топката бе отиграна от Ласе Нилсен, който опита удар от трудна ситуация и бе неточен. В шестата минута Малмьо стигна до чисто положение, след като стрелецът Чолак бе изведен зад отбраната на разградчани. Той стреля, но Кахлина изби с дясната си ръка. Топката отиде встрани, където нямаше играч на Малмьо, който да довкара кълбото в опразнената врата и Икоко изби в корнер. След него играта се задържа пред полето на Лудогорец.

Малко след това Кирил Десподов получи диагонален пас пред полето на Малмьо и отправи удар, ала бранител на скандинавците с крак парира българина и прати в корнер. След него бе изпълнен корнер, а Недялков с крак откри резултата. Бранителят опита да засече топката с глава, която обаче попадна в краката му и с десния крак матира Далин за 1:0. Системата ВАР провери гола, а реферите забавиха своето решение, но все пак голът бе потвърден.

След 16 минути игра гостите от Швеция изравниха резултата. Малмьо разви атака отдясно, а топката бе пратена вляво за Сьорен Рикс, който бе причудливо оставен сам. Икоко побърза да го затвори и го стори, но ударът на Рикс бе прекалено добър, за да бъде отразен от Кахлина - 1:1. Голът бе проверен също от системата ВАР и самата процедура трая доста дълго време. При видеоповторението се видя, че Рикс е бил в засада и реферът Тюрпен отсъди засада.

Това даде още по-голям импулс в играта на "орлите", ала Валдас Дамбраускас трябваше да извъри принудителна смяна в 31-ата минута, след като малко преди това Иносент и бразилеца от родния шампион влязоха остро един в друг в единоборство в средата на терена, а по-потърпевш бе Каули Оливейра. На негово място се появи в игра младият Доминик Янков.

Десетина минути преди края на първото полувреме Сотириу засече центриране на Десподов от корнер с глава, но прати топката неточно - аут. Шест преди края Антонио Чолак центрира много добре отдясно за Сьорен Рикс, който стреля с глава, но Кахлина умело се намеси и спаси. В 39-ата пък Малмьо извърши принудителна вратарска смяна, след като Далин получи контузия малко преди това, а на негово място влезе Исмаел Диавара.

Четири преди края на първото полувреме Янков фаулира в опасна зона играч на Малмьо, а след изпълнението шведският шампион изравни резултата. Велко Бирманчевич стреля от фаул, топката се отби в стената, след което влетя неспасяемо в мрежата на Кахлина - 1:1.

В петата минута от седемминутното добавено време Вандерсон се измъкна добре от бранител на Малмьо и напредна към вратата на шведите. Кирил Десподов бе вдясно, а бразилецът бе покрит и реши да стреля, вместо да подава към Десподов, а Диавара отрази. След изиграването на ситуацията втория асистент-съдия вдигна флага си и за засада в хода на нападението.

На почивката Валдас Дамбраускас направи две смени. От пейката се появиха Алекс Сантана и Сисиньо, като защитникът замени Жордан Икоко, а Сантана влезе на мястото на Стефан Баджи, който бе декориран през първата част от рефера Тюрпен. Втората част започна с удар на Недялков от дистанция, който не застраши вратата на Диавара. Лудогорец приложи натиск срещу Малмьо, а в 55-ата Сотириу засече центриране от корнер с глава, но топката мина болезнено близо край левия страничен стълб на Диавара.

В 59-ата минута Лудогорец получи дузпа. Тя бе дадена заради игра с ръка на Антонио Чолак в наказателното поле на Малмьо след проверката на ВАР. Зад топката застана Сотириу, който вкара - 2:1 за Лудогорец.

Четири по-късно Бирманчевич отправи силен изстрел посока българската врата, а Кахлина отрази удара на халфа на Малмьо. В 74-ата минута Кахлина направи поредно спасяване срещу Бирманчевич. Четвърт час преди края Мавис Чибота замени Вандерсон. 12 преди края Чибота достави прелестно центриране в наказателното поле на шведите, но с топката се разминаха и Кирил Десподов, и Алекс Сантана, които поискаха да засекат към вратата на Малмьо.

Пет преди кръя Лудогорец искаха нарушение в наказателното поле на Малмьо срещу Мавис Чибота, след като резервата имаше претенции, че бе изритан в главата, но реферът от Франция показа жълт картон на един от помощниците на Валдас Дамбраускас за реплики след това решение.  На повторението се видя обаче, че бранителят на Малмьо е играл първо с топката.

В заключителните минути на двубоя отборът на Малмьо бавеше всеячески играта в срещата и до нов гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
247