Пробвайте знак - 1 за Лудогорец - Малмьо


FUTBOL-TV

Пробвайте знак - 1 за Лудогорец - Малмьо

Лудогорец - Малмьо ФФ
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 24.08.2021г.
Час: 22:00ч.
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)


Лудогорец приема Малмьо на своя стадион в Разград във важен мач-реванш от в плейофите на Шампионската лига. Крайният победител ще се класира за групите на най-комерсиалния турнир в Европа. Малмьо обаче има солиден аванс - 2:0 след първата среща. Така задачата на Лудогорец е доста трудна. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Разградчани играха добре до този момент. Те първо елиминираха Шахтьор (Солигорск) (1:0 и 1:0), след това се справиха във втория кръг със словенския Мура (0:0 и 3:1), а в третия кръг взеха скалпа и на гръцкия гранд Олимпиакос (1:1, 2:2 и победа с дузпи). Очакваше се тимът да продължи с добрите си изяви и срещу Малмьо, но истината е, че гостуването в Швеция бе най-слабият мач на “зелените" в турнира до момента и те имаха късмет, че не си тръгнаха с по-тежка загуба. В родния шампионат, Лудогорец също се справя повече от добре. Не е изключено и този път да покажат добра игра.

Дори при неуспех, Лудогорец вече има гарантирано място поне в групите на Лига Европа. Старши треньорът на тима Валдас Дамбраускас обаче на няколко пъти направи съпоставка с Олимпиадата, като обяви, че иска "златото, а не среброто".

"Няма как да разкривам какви промени ще правим, вероятно Кирил Десподов ще играе. Тренирахме неща, които да ни помогнат да играем по-добре. Времето беше кратко, но ние сме позитивни и това е най-важното нещо. Вярваме и работим здраво", каза Дамбраускас.

Литовският треньор описа Малмьо като изкачване на стръмна височина.

"Разбираме много добре колко тежка задача имаме и колко голяма височина трябва да преодолеем. Но това е резултат, който не е невъзможен за нас, с хората, които ни подкрепят знам, че можем да се справим. Резултатът, с който загубихме, не е невъзможен за наваксване. При 0:2, ако вкараш един гол става трудно за съперника", коментира Дамбраускас.

Десподов се завръща в тима. Той не взе участие в първия мач заради натрупани картони и липсата му се усети. В Разград възлагат големи надежди, че именно той ще бъде човекът, който ще поведе отбора към победата. Дамбраускас направи рокади в мача от родния шампионат, в който разградчани разгромиха Локомотив София. Тогава в игра се появиха голяма част от резервите на тима.

Така титулярите ще са на линия за Малмьо. Очаква се наставникът да стартира с Кахлина под рамката и в защита Икоко, Пастун, Вердон и Недялков. Баджи и Гонсалвеш ще са двойката опорни халфове, а Каули ще действа като плеймейкър. Десподов и Текпетей ще започнат на крилата, а в атака отново ще действа Сотириу.

Гостите имат проблеми с контузени играчи, като цели четирима са в лазарета. Така Йон Дал Томасон вероятно ще пусне на терена Далин на вратата и триото в отбрана Нилсен, Ахмедходжич и Брорсон. Рикс и Левицки ще са халф-бекове, а Ракип и Бергет ще действат като опорни полузащитници. Кристиансенс ще има функциите на плеймейкър, а Чолак и Бирманчевич ще си партнират в атака.

"Това не е мач, който е на принципа всичко или нищо. Можем да кажем, че сме на една крачка от небето и последната стъпка винаги е най-трудната", коментира треньорът на шведския отбор Йон Дал Томасон.

"Гордея се с това, което направихме до момента. С това, което направихме като екип, като клуб и разбира се с начина, по който работим заедно. Мисля, че бяхме по-добрият отбор във всички кръгове. Не е лесно срещу други шампиони. Те също са свикнали да печелят и когато срещнете такъв отбор, разликата не е толкова голяма. Така че малките тактически детайли са много важни. Опитваме се да се справим по най-добрия начин. Използвам целия състав, отборният дух е фантастичен. Трябва да правим правилните неща както с топката, така и без нея", каза още специалистът преди утрешния мач.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - МАЛМЬО 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
469