Интер ще спечели, но Байерн ще отбележи ценен гол на чужд терен


А. Павлов

Интер ще спечели, но Байерн ще отбележи ценен гол на чужд терен

Интер - Байерн
Стадион: "Стадио Джузепе Меаца", Милано
Дата: 23.02.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Ето че дойде ред и на гвоздея от програмата на осминафиналите в Шампионската лига. Интер и Байерн се изправят един срещу друг в повторение на миналогодишния финал в надпреварата. Не само заради това обаче очакваме да станем свидетели на две паметни футболни вечери. Както е известно, ситуацията в двата тима от финала насам осезаемо се промени, което е още една голяма предпоставка за вълнуващи събития в двете срещи.

След като нерадзурите спечелиха исторически требъл, Жозе Моуриньо напусна в посока Мадрид, а неговият пост бе зает от Рафаел Бенитес. Испанският стратег така и не успя да наложи своите виждания в тима, като в края на декември той бе уволнен. На негово място застана Леонардо, който само преди година водеше кръвния враг Милан.

Туй обаче не попречи на феновете да го посрещнат топло, а засега бразилецът им се отблагодарява по най-добрия начин. Той не само вдигна еврошампиона на крака, но и го доближи до Скудетото. Интер изостава с пет точки от лидера Милан, но до края на сезона в Серия A има още 12 кръга. Нерадзурите се класираха и на полуфинал за купата, след като преодоляха Наполи.

Положението в Байерн също се подобри в сравнение със старта на кампанията, когато кадрови проблеми и неубедителна форма на някои от водещите фигури бяха основните причини, заради които баварците натрупаха голям пасив спрямо водача Дортмунд. В следствие на това червените бяха принудени да преориентират своите цели и в момента те не се борят за титлата, а за второто място.

В Европа нещата се развиха по-добре, но трябва да признаем, че групата на Байерн не бе кой знае колко трудна. На моменти дори се виждаше, че играчите губят концентрация, което доведе и до поражението от Рома. Не на последно място действията на отбраната също не бяха особено убедителни и ако съперниците на мюнхенци бяха по-класни, то те определено щяха да страдат.

Все пак атомното нападение на отбора съумява да компенсира това. Нещо, което се видя прекрасно при двете победи над Щутгарт. Едната от тях Байерн постигна в турнира за Купата на Германия, където хората на Луис ван Гаал ще играят полуфинал с Шалке.

След като разгледахме обстойно ситуацията в двата лагера, сега ще анализираме по-конкретно утрешния сблъсък.

Нека започнем от това кой е отборът, на който можем да дадем предимство. Дуелът между Интер и Байерн е наистина много равностоен и определено малките детайли ще се окажат от решаващо значение. Естествено, не трябва да се пренебрегва и фактът, че баварците са домакин на реванша. През последните сезони обаче тази тенденция започна да губи своята валидност. Нещата по-скоро опират до това кой ще бъде по-мотивираният, по-подготвеният тим за предстоящите два мача.

Те не се намират в кой знае колко силна форма, но пък добрите резултати им дават увереност, което е много важно за един такъв двубой. Интересно е да се отбележи и това, че сходствата между двата отбора по отношение на силните и слабите страни са просто поразителни.

От една страна, нерадзурите имат страхотни футболисти в атака, способни да решат изхода на даден мач, докато защитата им е доста колеблива през тази кампания. Тимът изпитва сериозни затруднения, когато е контраатакуван от тимове, разполагащи с бързи футболисти. Всички добре си спомняме двубоите с Тотнъм, в които Гарет Бейл просто развинти защитниците на европейския първенец.

От друга страна, Байерн също може да се похвали с невероятни играчи в атака, но пък отбраната на моменти действа под всякаква критика. Най-големите поразии идват от центъра на защитата, в който се изявяват Анатолий Тимошчук и Холгер Бадщубер. И докато за първия тази позиция не е привична, то за втория критиките са напълно заслужени. Бадщубер играе далеч по-слабо в сравнение с миналата година, като често изнемогва при пасове зад гърба си. Като цяло нито украинецът, нито немецът са кой знае колко повратливи играчи, затова и усещат трудности срещу отбори, които играят добре на контраатака.

Баварците не закупиха централен защитник през януари, но Интер вече се погрижи да реши своите проблеми в дефанзива, подсилвайки се с Андреа Ранокия. Така ариегардът на нерадзурите изглежда малко по-добре от този на Байерн. Немският шампион трябва задължително да привлече централен защитник през лятото, а за момента трябва да се стреми към пределна мобилизация и съсредеточеност. Разбира се, на Байерн ще му бъде нужен и късмет, за постигне нещо повече не само в Шампионската лига, но и на домашната сцена.

Все пак радостното за баварците е, че броят на контузените футболисти значително намаля. След като Диего Контенто и Тони Кроос се върнаха в строя, само Ивица Олич остана единственият играч в лазарета. Вярно е, че хърватинът игра феноменално през миналата година, но Гомес и Мюлер се справят чудесно в негово отсъствие.

И като заговорихме за отсъствие, в първия мач Леонардо няма да може да заложи на Диего Милито, който е контузен. Макар и да не се намираше в много добра форма, аржентинецът е състезател от най-висока класа, способен да направи невероятни неща. Още по-лошото за Интер, че и Джампаоло Пацини няма да може да играе в турнира, тъй като вече го направи с екипа на Сампдория. Италианецът се представя много силно, откакто бе закупен от генеуезкия клуб.

Тимът обаче разполага със Самуел Ето'о и Горан Пандев, които също могат да направят живота на Байерн труден. Освен това Уесли Снайдер вече започна да се връща към познатата си форма. Иначе, както знаем, Валтер Самуел ще бъде извън полето до края на сезона.

В крайна сметка стигаме до извода, че фаворит в предстоящия сблъсък няма. Битката наистина ще бъде титанична, ала Интер ще успее да я спечели. Войната обаче няма да бъде решена, тъй като Байерн има сили да вкара гол в Милано.

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

03 февруари Бари - Интер 0:3 (Серия А)
06 февруари Интер - Рома 5:3 (Серия А)
13 февруари Ювентус - Интер 1:0 (Серия А)
16 февруари Фиорентина - Интер 1:2 (Серия А)
19 февруари Интер - Каляри 1:0 (Серия А)

Байерн:

26 януари Алемания - Байерн 0:4 (Купа на Германия)
29 януари Вердер - Байерн 1:3 (Бундеслига)
05 февруари Кьолн - Байерн 3:2 (Бундеслига)
12 февруари Байерн - Хофенхайм 4:0 (Бундеслига)
19 февруари Майнц 05 - Байерн1:3 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Интер - Байерн

6 мача
3 победи за Интер
1 равенство
2 победи за Байерн
Голова разлика: 7:6 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 2.10
Равен - 3.40
Байерн - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172