Лион и Реал не се победиха в спектакъл


В. Мухарски

Лион и Реал не се победиха в спектакъл

В изключително интересен двубой Лион и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 в мача си от 1/8 финала на Шампионската лига във Франция. Бившият нападател на французите Карим Бензема откри за мадридчани, но 7 минути преди края Гомис изравни и остави интригата за реванша.

В самото начало на срещата двата отбора не показаха нищо интересно, като борбата беше в центъра на терена. Чак в 20-ата минута започнаха интересните моменти, след центриране от корнер, Рамос успя да изчисти с глава и да предотврати опасността пред своята врата. Пет минути по-късно Ким Калстрьом стреля в аут. Испанците отговориха с опасен изстрел на Алонсо, но и преди това съдията бе вдигнал флага за засада.

В 31-ата минута Кристиано Роналдо изпълни своя специалитет от фаул, като топката тупна коварно пред вратаря на "хлапетата", който обаче успя да избие.

Няколко минути по-късно, много добра възможност се откри пред французите. Бастос центрира в наказателното поле на Реал, Касиляс не се намеси добре и топката попадна в Гомис, който я прати високо над вратата.

Втората част започна с бомбен удар от фаул на Роналдо, който срещна гредата. Само минута по-късно, след центриране от корнер, Серхио Рамос отправи удар с глава, но нацели горния страничен стълб, а натиска на Реал се засилваше. В 63-ата минута Роналдо отново изпълни пряк свободен удар, като нацели ръката на противников играч, в наказателното поле на французите. Всички играчи в бяло претендираха за дузпа, но такава не бе дадена.

В 64-ата минута Карим Бензема се появи на терена и само няколко секунди по-късно французинът откри резултата. Йозил премина през няколко защитници на Лион, пусна към Роналдо, португалецът веднага намери Бензема, който си нагласи топката и хладнокръвно я прати в мрежата на бившия си тим. Голмайсторът показа уважение към привържениците на Лион, като не се зарадва на попадението си.

В 83-ата минута след центриране в наказателното поле на Реал, Крис отклони топката към непокрития Гомис, за който не бе проблем да изравни резултата - 1:1. В ответната атака Ди Мария нахлу в половината на "хлапетата", но удара му срещна тялото на Крис и спечели единствено корнер. До края и двата отбора имаха шансове, но въпреки това равенството се запази.

  Сподели
174