Дамбраускас преди Шахтьор: Резултатът от първия мач е хлъзгав


FUTBOL-TV

Дамбраускас преди Шахтьор: Резултатът от първия мач е хлъзгав

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди реванша с Шахтьор. "Лудогорец е Лудогорец. Трябва да покажем добър контрол над реванша с Шахтьор Солигорск. Искам да контролираме всичко от първата минута. Да вкараме повече голове, да видим това подобрение, което искаме“, започна треньорът.

"Според мен това, че вече го няма правилото за гол на чужд терен, изранява доста нещата за двата отбора. Не трябва да променяш плана си. И като гост, и като домакин играеш еднакво. Не съм мислил как ще повлияе на нас в реванша. Важното е да покажем това, на което сме способни“, продължи литовецът.

"Отново казвам, че резултатът 1:0 е хлъзгав. Няма изразено предимство за никой. Ако те имат късмет, подготовката им е една идея по-добра от нашата, лесно може да наваксат. Не искам да мислим за защита на резултата. Важно е да играем със самочувствие. Ние не знаем от самото начало къде ще са слабостите на Шахтьор.  В първия анализ видяхме, че техните странични коридори са доста по-отворени. Щяхме да имаме възможности да ги атакуваме там. Но не беше така. Имаха много по-различен план, играха с различни футболисти. Ние трябва да имаме план, който да не е конкретен, 5-6 пъти се променя на един мач. В първия двубой ставахме все по-силни и все по-силни, с всяка изминала минута. Шахтьор е подготвен противник. Искам да започнем по-добре. Давам за пример финала на Евро 2020, Англия вкара още във 2-ата минута, доминация имаше в началото. Обаче един мач не се решава в 15 минути. Нашата работа като треньори е да сме готови за реакция във всеки един момент“, продължи специалистът.

"Всеки мач схемата се сменя доста пъти. От висока камера, ясно ще видите, че когато се защитаваме, схемата ни е 4-2-3-1. Когато отнемем топката, минаваме към 5-6 различни схеми в атака. Това не е работа на футболистите, а на нас – треньорите. Винаги трябва да открием празните пространства, да открием нашите предимства. Това не става за 1-2 месеца, невъзможно е. Работим постоянно, за да можем да имаме предимство срещу всеки един съперник“, завърши треньорът.

  Сподели
147