Рома ще победи минимално Шахтьор


Т. Михайлов

Рома ще победи минимално Шахтьор

Рома - Шахтьор Донецк
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 16.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Олегарио Бенкуеренка (Португалия)


Рома посреща Шахтьор Донецк в първи осминафинал от Шампионската лига. Тифозите на римляните ще разчитат на добро представяне на Тоти и компания в най-престижния турнир в Европа, тъй като в Серия А до момента те разочароват.

Рома стигна до фазата на директните елиминации в Шампионската лига, след като завърши на втора позиция в група с Байерн Мюнхен, Клуж и Базел. “Вълците” събраха 10 точки, което бе напълно достатъчно. В Серия А обаче Рома е едва 8-ми на 13 точки от лидера Милан. “Джалоросите” нямат победа от 3 мача като в последния кръг Наполи ги наказа с 2:0 на “Олимпико” при положение, че беше с 10 човека.

Шахтьор беше в интересна група в компанията на Арсенал, Брага и Партизан и без да се церемони завърши на първа позиция след 5 победи и само една загуба. Украинците показаха резултатен футбол, вкарвайки 12 гола. Проблем за тях обаче може да се окаже фактът, че вторият полусезон във Висшата лига започва едва на 5 март. Иначе във вътрешния шампионат “миньорите” са със 17 победи, равен и загуба и водят с цели 12 точки пред втория Динамо Киев.

Филип Мексес ще се завърне в състава на “вълците”, след като пропусна последните два мача поради наказание. Франческо Тоти и Жереми Менес бяха на пейката срещу Наполи, но се очаква един от двамата да започна като титуляр.

За Шахтьор мачът ще пропусне Александър Кушер. Васил Кобин и Тарас Степаненко са под въпрос. Фернандиньо отново тренира, но ще е на линия едва за реванша след 2 седмици.

Макар да е доста спорно дали в момента Рома е по-добрият отбор от Шахтьор, “вълците” са лек фаворит в двубоя поради по-големия си опит. На “Олимпико” те трудно губят, а и “миньорите” нямат официален мач през 2011. Все пак едва ли този осминафинал ще бъде решен още преди реванша. Италианците ще победят минимално като и равенството не е изключено.

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

22 януари Рома - Каляри 3:0 (Серия А)
27 януари Ювентус - Рома 0:2 (Купа на Италия)
02 февруари Рома - Бреша 1:1 (Серия А)
06 февруари Интер - Рома 5:3 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)

Шахтьор Донецк:

08 декември Шахтьор Донецк - Брага 2:0 (Шампионска лига)
29 януари Шахтьор Донецк - Виктория Пилзен 2:1 (Приятелски мач)
01 февруари Нордселанд - Шахтьор Донецк 1:3 (Приятелски мач)
04 февруари Розенборг - Шахтьор Донецк 1:4 (Приятелски мач)
07 февруари Карпати - Шахтьор Донецк 1:0 (Приятелски мач)


Досегашни срещи:

Рома - Шахтьор Донецк

2 мача
1 победа за Рома
0 равенства
1 победа за Шахтьор Донецк
Голова Разлика: 4:1 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 2.00
Равен - 3.40
Шахтьор Донецк - 3.80

Прогноза: Рома - Шахтьор 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206