Арсенал и Барселона ще оставят спора за реванша


Т. Михайлов

Арсенал и Барселона ще оставят спора за реванша

АрсеналБарселона
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 16.02.2011
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


За втора поредна година Арсенал и Барселона се изправят един срещу друг във фазата на директните елиминации на Шампионската лига. През миналия сезон каталунците преодоляха непримиримите “топчии”, които се надяваха да си върнат за изгубения финал през 2006 в Париж. Сега на момчетата на Арсен Венгер се дава нов шанс, но Барса изглежда по-силен от всякога.

Арсенал влиза в мача като втори в класирането на Висшата лига на Англия. Лондончани са на 4 точки зад Манчестър Юнайтед и имат всички шансове за титлата, още повече, че “червените дяволи” имат по-тежка програма. Малко неочаквано, но този път Арсенал видя доста трудности в груповата фаза, където остана втори след Шахтьор и до последно имаше опасност англичаните да не излязат от групата. В последния си мач през уикенда Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 и е в приповдигнато настроение.

Барселона е най-големият фаворит на букмейкърите за спечелване на турнира, но такава беше и ситуацията през миналия сезон, когато Интер пречупи каталунците. През есента те бяха в група с Копенхаген, Рубин и Панатинайкос и съвсем естествено продължиха без особени затруднения. Равенствата с руснаците и датчаните все пак изненадаха Европа. В Примера Барса върви с пълна пара. Макар в събота Лос Кулес да допуснаха първо равенство след 16 поредни победи, преднината им от 5 точки пред Реал Мадрид ги прави абсолютен фаворит за титлата.

През миналия сезон Арсенал навакса изоставане от 2 гола срещу Барса в Лондон, а на “Камп ноу” дори поведе с гол на Бендтнер. Меси обаче се развихри и вкара 4 гола за успеха с 4:1. Драматично се разви и финалът през 2006, когато с човек по-малко Арсенал водеше до 80-ата минута, когато се стигна до обрат и втори КЕШ за Барса. Тимовете се срещнаха и в груповата фаза на турнира през 1999/2000. На “Камп ноу” мачът завърши при 1:1, а на “Уембли” “блаугранас” победи с 4:2.

Самир Насри по всяка вероятност ще се завърне в състава на Арсенал. Французинът е преодолял разтежението получено срещу Хъдърсфийлд за ФА Къп. Йохан Джуру и Алекс Сонг, които бяха с контузии взеха участие срещу Уулвърхемптън. Денилсон се появи като резерва, тъй като беше под въпрос. Със сигурност аут са Вермален и Фабиански.

Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола няма почти никакви проблеми с контузени и наказани преди мача. Единствено капитанът Карлес Пуйол и Хефрен Суарес продължават възстановявабето си и ще пропуснат срещата в Лондон. В разширения състав бе повикан халфът Тиаго Алкантара, който направи добро впечатление в полуфинала за Купата на Краля срещу Алмерия.

Въпреки че Барселона е фаворит за краен успех в този 1/8-финал, на “Емирейтс” е малко вероятно каталунците да стигнат до победа. В 12 мача като гост в Шампионската лига възпитаницте на Гуардиола имат едва 2 победи. Едната от тях бе над Панатинайкос през есента. Арсенал пък спечели всичките си домакинства в групата. Загубата от Манчестър Юнайтед в полуфинала през 2009 бе единствената за тима на Венгер у дома в последните 6 години. Взимайки предвид тези цифри, може да търсим голово равенство.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

25 януари Арсенал - Ипсуич 3:0 (Карлинг Къп)
30 януари Арсенал - Хъдърсфийлд 2:1 (ФА Къп)
01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)
05 февруари Нюкасъл - Арсенал 4:4 (Висша лига)
12 февруари Арсенал - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)

Барселона:

26 януари Барселона - Алмерия 5:0 (Купа на Краля)
29 януари Еркулес - Барселона 0:3 (Примера)
02 февруари Алмерия - Барселона 0:3 (Купа на Краля)
05 февруари Барселона - Атлетико Мадрид 3:0 (Примера)
12 февруари Спортинг Хихон - Барселона 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Арсенал - Барселона

5 мача
0 победи за Арсенал
2 равенства
3 победи за Барселона
Голова Разлика: 13:7 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 4.00
Равен - 3.80
Барселона - 1.83

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242