Валенсия ще вземе предимство преди реванша в Гелзенкирхен


А. Павлов

Валенсия ще вземе предимство преди реванша в Гелзенкирхен

Валенсия - Шалке
Стадион: "Естадио Местая", Валенсия
Дата: 15.02.2011 г.
Час: 21:45
Съдия: Алексей Николаев (Русия)


Валенсия е домакин на Шалке в първи двубой от 1/8 финалите на Шампионската лига. Двата отбора стигнаха до този етап от надпреварата, след като преминаха груповата фаза. Валенсианци завършиха на второ място в Група C, в която бяха още Манчестър Юнайтед, Рейнджърс и Бурсаспор. Кралскосините пък спечелиха Група B в компанията на Лион, Бенфика и Апоел Тел Авив.

Въпреки че на пръв поглед този дуел не изглежда особено впечатляващо, това съвсем не означава, че Валенсия и Шалке не могат да предложат футбол от най-високо качество. Двата тима разполагат с достатъчен брой класни изпълнители, сред които изпъкват имената на Хуан Мата, Хоакин Санчес, Раул и Мануел Нойер.

Последният може да е вратар, но е с основна заслуга за добрите игри на миньорите не само в Европа, а и в шампионата. Преди десет дни той спаси точката в рурското дерби срещу Дортмунд. Тази седмица обаче миньорите успяха да се поздравят с много важна победа срещу Фрайбург (1:0).

По този начин момчетата на Феликс Магат се изкачиха до десетото място с 29 точки, приближавайки се на осем от зона Лига Европа. Това не изглежда никак зле, имайки предвид по какъв начин започна кампанията за отбора.

Далеч по-благоприятна е ситуацията за Валенсия в Примера дивисион. През уикенда хората на Унай Емери се наложиха над Атлетико с 1:2 и така те изместиха Виляреал от третата позиция в таблицата.

Валенсия се намира в силна форма, като има четири успеха в последните си пет срещи. Не толкова солидно се представят гелзенкирхенци, които имат две победи, равен и две загуби в последните си пет двубоя.

Наставникът Магат вече заяви, че тимът ще гони до последно участие в евротурнирите, което може да доведе до съсредоточаване върху първенството.

Трудно е да каже категорично, дали това ще стане, но е факт, че самото присъствие в този етап от състезанието е успех за Шалке. Плюс това големите инвестиции, които се вливат в клуба, задължават отборът да се бори за евровизи.

От друга страна, финансовата ситуация във Валенсия не е толкова стабилна и затова през лятото тимът се раздели с основни фигури като Давид Вия и Давид Силва. Тимът обаче успява да държи ниво и добрите игри в тазгодишното издание на Шампионската лига са добро доказателство за това.

Домакините имат и по-големи традиции в турнира. Както е известно, преди десетина години те играха два поредни финала в него.

Давид Албелда и Висенте са единствените играчи, които останаха от онзи отбор на лос че. Двамата състезатели обаче няма да могат да вземат участие в утрешния двубой. Сесар Санчес и Мигел Моя са също извън сметките.

От своя страна, Шалке ще бъде без Кристиан Пандер, Ангелос Харистеас, Кристоф Моритц, Тим Хоогланд и Леван Кения за мача с Валенсия.

Въпреки това не само Магат, а и неговият колега Емери могат да се справят с кадровите проблеми, защото в техните състави има още много добри футболисти.

Пък и в отсъствието на лидер като Висенте Хоакин взе диригентската палка и поведе съиграчите си към победи. Играта на валенсианци е много зависима именно от играта на крилата.

Ако те се намират в добра форма, могат да причинят много главоболия за противниковата отбрана, особено ако тя не е особено гъвкава. Точно такава е тази на Шалке, така че, като добавим и мощната подкрепа от страна на запалянковците, съвсем спокойно можете да заложите на домакините.

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

16 януари Валенсия - Депортиво 2:0 (Примера дивисион)
22 януари Валенсия - Малага 4:3 (Примера дивисион)
31 януари Расинг Сантандер - Валенсия 1:1 (Примера дивисион)
06 февруари Валенсия - Еркулес 2:0 (Примера дивисион)
12 февруари Атлетико - Валенсия 1:2 (Примера дивисион)

Шалке:

22 януари Хановер - Шалке 0:1 (Бундеслига)
25 януари Шалке - Нюрнберг 3:2 сл. прод. (Купа на Германия)
29 януари Шалке - Хофенхайм 0:1 (Бундеслига)
04 февруари Дортмунд - Шалке 0:0 (Бундеслига)
12 февруари Шалке - Фрайбург 1:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Валенсия - Шалке

4 мача
1 победа за Валенсия
2 равенства
1 победа за Шалке
Голова разлика: 3:2 за Шалке


Коефициенти от bet365:
Валенсия - 1.72
Равен - 3.60
Шалке 04 - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110