Челси спечели Шампионска лига (видео)


И. Ангелов

Челси спечели Шампионска лига (видео)

Манчестър Сити и Челси се изправиха на "Ещадио До Драгао" в Порто във финалната среща от тазгодишното издание на Шампионска лига. Днес "Сините" от Лондон спечелиха с 1:0 трофея за втори път в историята си, и затвърдиха статистиката, че дебютантът на финала най-често не достига до победата.

В първата част Челси започна много добре и Тимо Вернер пропусна няколко добри възможности. В 39-ата минута Тиаго Силва бе заменен заради контузия за "сините" и в игра се включи Андреас Кристенсен, който зае мястото на бразилеца в отбрана.

В 42-ата минута Мейсън Маунт успя да изведе Кай Хаверц зад защитата сам срещу вратаря, германецът финтира Едерсон и стреля на празна врата за 1:0.

Така след почивката Сити се изправи с тежката задача да обърне мача за първи път от Порто през 1987-ма, който за последно на финал обърна противника от изоставаща позиция. Действително "Гражданите" притиснаха съперника, но Челси действаше подредено в защита и не допусна много положения пред Менди.

В 60-ата минута Сити остана без голямата си звезда Де Брюйне, който срещна главата си с тази на Рудигер и напусна с травма, като Жезус се появи в нападение. В 77-ата минута и Агуеро подсили атаката, но тимът на Пеп Гуардиола не стигна до гол, като най-близо бе Марез в 97-ата минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
690