Фенове на Челси върнаха над 800 билета за финала


Н. Гавазов

Фенове на Челси върнаха над 800 билета за финала

Феновете на Челси върнаха над 800 билета за финала на Шампионска лига срещу Манчестър Сити.

За мача в събота на "Драгау" в Порто, УЕФА отпусна 5800 билета на всеки финалист.

Челси напълно реализира квотата си от 2800 билета, които бяха публично продадени. Феновете, които купуват такива билети, ще пътуват до Португалия сами.

Но с останалите 3000 билета, които са придружени от чартърен полет от Лондон до Порт и обратно, възникнаха проблеми.

Купувайки билет, обременен с финала, всеки фен трябва да отдели допълнителни £ 200 за субсидирания от клуба чартър, което се оказа твърде много за мнозина.

"УЕФА отново презрително се отнесе към феновете. Те се представиха за наши приятели по време на историята с Европейската Суперлига, но сега отново ни обърнаха гръб.

УЕФА настояваше за чартърни полети и първоначално 90% от билетите бяха такива, докато клубовете не се разбунтуваха. Трябва да прекарате 24 часа в Португалия и да направите тест за COVID. Допълнителните разходи направиха пътуването до финала непосилно скъпо.

Възмутително е, че продават билети до 400 евро за финал с ограничен капацитет и принуждават феновете да пътуват, въпреки че имаше очевидни решения по-близо до дома", каза изпълнителният директор на Челси Дан Силвър.

Добавяме, че за феновете на Сити пътуването до финала ще бъде безплатно благодарение на щедростта на собственика на клуба Шейх Мансур.

  Сподели
222