Невил: Чувствам специална топлина към Фоден


Н. Гавазов

Невил: Чувствам специална топлина към Фоден

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и Англия Гари Невил похвали полузащитника на Манчестър Сити Филип Фоден.

"Чувствам специална топлина към Фил Фоден, защото той е от Голям Манчестър. Поради възпитанието ми в Манчестър Юнайтед наистина се чувствам много близък с играчите, които идват от тези места.

Фоден е невероятен талант и не само говори за потенциалния си талант - той вече твори на терена. В големите мачове този човек винаги е на върха. Той е човек, с когото можете да се борите за победа във всяка среща. В Сити гледат не само на Кевин Де Брюйн, Рахим Стерлинг или Риад Марез, те гледат на Фоден като на този, който носи победи в решителните мачове.

Наистина се радвам на финала в Шампионската лига - не защото искам Ман Сити да го спечели. По някаква причина искам Фоден да се справи добре в Порто. Сега Фоден е заобиколен от добри хора, истински професионалисти, страхотни играчи - и самият той се превръща в такъв. Надявам се това да продължи, особено с Англия. Това лято ще го видим в фланелката на националния отбор и се надявам, че ще засвети на Европейското.

Филип Фоден изигра 28 мача през този сезон във Висшата лига на Англия, в които вкара 9 гола и стана автор на 5 асистенции.

  Сподели
365