Днес решават за финала в ШЛ


Н. Гавазов

Днес решават за финала в ШЛ

Днес официални лица от УЕФА ще се срещнат с британското правителство, за да обсъдят преместването на финалния мач от Шампионска лига от Истанбул в Лондон. Официалното съобщение от срещата трябва да бъде обявено най-късно до сряда вечер.

"Уембли" може да бъде домакин на мача между Манчестър Сити и Челси. Първоначално бе планирано домакин на срещата да бъде Олимпийският стадион в Истанбул.

Причината, поради която започна обсъждането на необходимостта от преместване на мача, са ограниченията за коронавирус за британски граждани при посещение в Турция. Всички фенове на Манчестър Сити и Челси от Англия, които планират да присъстват на мача в Истанбул, сега трябва да преминат 10-дневна карантина при завръщането си у дома.

По-рано Астън Вила и Тотнъм обявиха, че са готови да бъдат домакини на решаващия мач от турнира на своя стадион, но сега има вариант с "Уембли" в Лондон.

Напомняме, че финалът на Шампионска лига в Истанбул трябваше да се проведе през 2020 г., но тогава финалната среща между ПСЖ и Байерн Мюнхен се проведе в Лисабон поради коронавируса.

  Сподели
144