Ливърпул - Реал Мадрид: Очаквайте трилър, с над 2.5 гола


Н. Гавазов

Ливърпул - Реал Мадрид: Очаквайте трилър, с над 2.5 гола

Ливърпул - Реал Мадрид

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 14.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Бьорн Куйперс (Нидерландия)

Ливърпул посреща Реал Мадрид в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига. Само преди седмица двата отбора премериха сили в испанската столица и ако трябва да сме честни, ще кажем, че съперниците не оправдаха очакванията за равностоен двубой. Английският колектив игра слабо, отстъпи средата на терена на своя съперник, а в предни позиции не създаде почти нищо. Испанците от своя страна разкъсваха и без това колебливата защита на "червените" с пронизващи пасове чрез Тони Кроос и Лука Модрич. В крайна сметка срещата съвсем логично завърши с победа на Реал Мадрид, като единственото положително за хората на Юрген Клоп в този мач е, че успяха да отбележат гол. Именно това попадение остави жива интригата в конфронтацията и дава поредната порция надежда на феновете за още една паметна вечер на "Анфийлд". Проблемът е, че легендарният стадион ще бъде празен - не е тайна, че трибуните на "Анфийлд" са 12-я играч на Ливърпул. А и нека не забравяме, че мърсисайдци бяха без победа тук от 16 декември до миналия уикенд, поставяйки антирекорд от шест поредни домакински загуби.

Какво ще се случи в хладната априлска вечер край река Мърси? Клоп обеща, че отборът му сам ще създаде атмосфера на стадиона. Зинедин Зидан от своя страна увери, че хората му са пътували до Острова с  намерението да победят.

Тези изказвания, а и ситуацията ни карат да се надяваме на по-интересен мач от този в Мадрид, на активно използване на атакуващата мощ и запазване на интригата до края.

През уикенда Ливърпул победи Астън Вила с 2:1 във Висшата лига. Мнозина може би ще неглижират този резултат, но на практика той е  много важен по няколко причини. Първо, "червените" сложиха край на лошата домакинска серия и така преодоляха тази психологическа бариера и второ, мърсисайдци се доближиха на три точки от четвъртото място и вече са активен участник в битката за попадане там.

Реал Мадрид също имаше отличен уикенд, който се превърна в чудесен завършек на една чудесна седмица. "Бланкосите" победиха историческия съперник Барселона с 2:1 в мач от Примера дивисион, което е много важно само по себе си. Още по-важно е, че Реал Мадрид се доближи на точка от лидера Атлетико и така повиши шансовете си за защита на титлата.

Ливърпул ще бъде без Матип, Ван Дайк, Хендерсън и Гомес, което не е новина. Тиаго се завръща в стартовия състав, а Кейта, който игра слабо в Испания, отива на пейката. Предполага се, че Фирмино отново ще започне мача от пейката. Реал Мадрид също се оказа в трудна кадрова ситуация. Рамос, Карвахал и Азар лекуват травми, Варан е болен, а на всичкото отгоре се контузи универсалът Лукас Васкес, което означава, че на десния фланг на защитата ще застане Алваро Одриосола, който не може да се похвали с редовна игрова практика.

Ливърпул е с 15 победи, 12 равенства и 16 загуби в 43 мача с испански отбори. Тези цифри на "Анфийлд" изглеждат така - 6-7-6 от 19 срещи. Реал Мадрид се срещна 41 пъти с английски отбори и постигна 17 победи, 11 равенства и 13 загуби. Цифрите на "бланкосите" като гости на английски отбори са 6-4-7 от 17 срещи.

В навечерието сме на интересен двубой, който може да се развие във всякакви посоки. Трудно е да се прогнозира, дали Ливърпул ще успее да направи обрат, тъй като Реал Мадрид изглеждаше много солидно през миналата седмица, но нека не забравяме, че мач с мач не си приличат. Също така не можем да си представим, че центърът на защитата на гостите в лицето на Начо - Милитао е в състояние да удържи атаката на Ливърпул в два поредни двубоя. А и появата на Одриосола на десния фланг дали няма да се окаже слабото звено в системата на Зидан? Ако погледнем статистиката на 25-годишния бранител, ще видим, че той е с най-слаби показатели по отношение на единоборствата и много често страда от липса на концентрация. Дали това няма да е звездната вечер на Мане и Робъртсън?

Потенциалният трилър, който се очертава тази вечер вероятно ще накара по-консервативните почитатели на залозите да избягат от залог за знак в мача и в този смисъл съветът ни към тях е да насочат вниманието си към броя на очакваните голове и "над 2.5 гола" е отлична и разумна опция. А що се отнася до любителите на риска, те с чиста съвест могат да потърсят и игра с независимо какъв  знак - в крайна сметка никой не може да им отнеме тръпката и емоциите от залога. В отношение нашето предложение е за "1", а за да сложим още пипер в нашия анонс, бихме добавили и точен резултат от 3:1.

Прогноза: Ливърпул - Реал Мадрид 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Зинедин Зидан)
 
Куртоа
   
Одриосола
Милитао
Начо
Менди
Модрич
Каземиро
Кроос
Асенсио
Бензема
Жуниор
Мане
Жота
Салах
Вайналдум
Фабиньо
Тиаго
Робертсън
Кабак
Филипс
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Реал Мадрид 3:1

  Сподели
685