Ман Сити ще се справи с Борусия Дортмунд и на гости


И. Ангелов

Ман Сити ще се справи с Борусия Дортмунд и на гости

Борусия Дортмунд - Манчестър Сити
Стадион: Сигнал Идуна Парк
Дата: 14.04.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Миналата седмица Манчестър Сити победи Борусия Дортмунд с 2:1 и стъпи крачка по-близо до финалната фаза на Шампионска лига. Междувременно обаче фаворитът за състезанието загуби от Лийдс Юнайтед във Висшата лига, макар Пеп Гуардиола да съхрани най-големите си звезди именно заради настоящата среща и за да търси максимума от нея.

След мача с "гражданите", Борусия възвърна самочувствие с успех 3:2 над Щутгарт през уикенда, като ще се надява тази увереност да помогне във втория мач с тима на Гуардиола. Германците вероятно са наясно, че този сезон Сити неизменно се върна с победи след малкото си загуби, а освен това "гражданите" спечелиха последните си 15 мача като гости.

Откъм състави отново нещата са в полза на гостите. За Борусия бившият кадър на Сити Джейдън Санчо ще пропусне, заедно с Аксел Витсел, Загаду, Мукоко и Шмелцер. За Сити само Агуеро и Лапорте са под въпрос и ще преминат прегледи за определяне на състоянието им. Рахим Стърлинг не игра в първата среща и е неясно дали не загуби статута си за по-важните срещи на тима.

Манчестър Сити спечели 8 от последните 9 мача в Шампионска лига. В последните 4 от тях вкара и по най-малко 2 гола на съперниците си. Борусия Дортмунд допусна по най-малко 2 във вратата си в 3 поредни мача в ШЛ, поради което се определя за аутсайдера в турнира.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Кансело
Брюйне
Родри
Гюндоган
Силва
Фоден
Марез
Ройс
Холанд
Кнауф
Дахуд
Джан
Белингам
Герейро
Мюние
Хумелс
Аканжи
   
Хитц
 
Борусия Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - Ман Сити 1:2

  Сподели
374