Байерн Мюнхен няма да се справи без Левандовски


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен няма да се справи без Левандовски

Байерн Мюнхен - ПСЖ

Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен

Дата: 07.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антонио Матеу (Испания)

Байерн Мюнхен ще посрещне ПСЖ в първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига. Този етап е един от най-сложните в главния европейски клубен турнир, тъй като е само стъпало до полуфинала, а след това идва най-интересното. Няма никакво съмнение, че и двата отбора ще влязат в сблъсъка максимално концентрирани, а това може да означава само едно - ще видим отличен сблъсък от страна на два силни атакуващи колектива.

Байерн Мюнхен, както всички си спомнят е носител на миналогодишната Шампионска лига. Хората на Ханси Флик се справиха без никакви усилия с Лацио в осминафиналите на сегашното издание на турнира. Италианските медии се опитаха да "напомпят" римляните преди срещите, но германската машина никак не се затрудни и дори пощади съперника си в първия мач. Победата с 2:1 в реванша не само даде на баварците 150-ти успех в Шампионска лига, но и продължи безпогрешната серия на мюнхенци до 19 срещи. Що се отнася до вътрешното първенство, там Байерн Мюнхен е лидер, със седем точки пред втория РБ Лайпциг, който победи през уикенда с 1:0 и на практика заявявайки за намерението си да защити титлата.

ПСЖ, който стигна до финала през миналия сезон, също е много уверен през тази кампания на Шампионска лига. Особено ярко това пролича в сблъсъка с Барселона в осминафиналите на турнира. Първата среща в каталунската столица завърши с уверена победа с 4:1 за парижани, а в реванша хората на Маурисио Почетино не допуснаха изненада - 1:1. Проблем за френския колектив може да бъде от психологическо естество - парижани само два пъти от последните си шест участия са преодолявали четвъртфинали на Шампионска лига. Що се отнася до вътрешната лига, там ПСЖ никак не е убедителен. Отборът, подобно на Байерн, се срещна с конкурента си през уикенда, но за разлика от баварците, парижани претърпяха поражение с 1:0. Така Неймар и компания заеха второ място във временното класиране, на три точки от лидера Лил. Интересното е, че Почетино заяви след злополучната среща, че хората му няма да успеят да защитят титлата си, но едва ли някой е приел на сериозно това изказване, по-скоро треньорът го каза, за да разтърси играчите си, които от няколко години са приели за даденост спечелването на Лига 1 и това ги кара да не се раздават в пълен обем в някои мачове.

Домакините са без Коща, Толисо, Левандовски, а тази сутрин стана ясно, че и Серж Гнабри пропуска мача. Бернат е контузен от гостите, а Паредес натрупа картони. Също така от заявката изпаднаха Марко Верати и Мауро Икарди.

Два интересни факта:

- Байерн и ПСЖ са се срещали 10 пъти помежду си, като и двата тима имат по 5 победи.

- ПСЖ вкара гол във всеки един от осемте си мача в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Интересен двубой, който може да завърши по всякакъв начин. Към момента на жребия баварците бяха сочени за леки фаворити, но в ситуацията се намеси международната пауза, по време на която Роберт Левандовски се контузи. Това усложни задачата пред германците, тъй като на практика треньорският щаб няма адекватна замяна на полския футболист. Така векторът бе изместен в полза на французите, но само толкова - то трябва да се докаже на терена.

Предложението ни е за победа на парижани, под 3.5 гола в срещата и без равенство - това ще направи тръпката по-голяма и освен това би донесла прилична печалба срещу минимална сума.

Прогноза: Байерн Мюнхен - ПСЖ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ПСЖ (Маурисио Почетино)
 
Навас
   
Керер
Маркиньос
Кимпембе
Курзава
Ерера
Гай
Ди мария
Неймар
Мбапе
Кийн
Сане
Дейвис
Мюлер
Куман
Горецка
Кимих
Ернандес
Алаба
Зюле
Павар
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Ханс-Дитер Флик)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - ПСЖ 1:2

  Сподели
271