Порто ще затрудни Челси


И. Ангелов

Порто ще затрудни Челси

Порто - Челси
Стадион: Ещадио до Драгао
Дата: 07.04.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Порто отстрани Ювентус в осминафиналите на Шампионска лига, докато Челси се справи с Атлетико Мадрид, който е лидер в испанската Ла Лига. В локалното португалско първенство Порто не се представя добре и може да пропусне местата за ШЛ догодина, но приключението в този сезон продължава в състезанието.

Челси не се подготви по най-добър начин за срещата, като Томас Тухел получи първата си загуба начело на тима, като рано остана без Тиаго Силва срещу Уест Бромич, който победи с 5:2 на "Стамфорд Бридж". До скоро "сините" щяха да са големият фаворит в двата кръга с Порто, но в момента самочувствието на гостите получи удар и предстои да видим как ще продължи тима.

Откъм състави, при домакините Мехди Тареми и Серхио Оливейра са наказани след червен картон и натрупване на жълти, съответно. Така играчът под наем от Ливърпул Марко Груджич може да стартира в средата, а в нападение Тареми да бъде заменен от Луиш Диаз. Мохамед Мбайе и Иван Маркано са с контузии.

Томас Тухел не може да разчита на Канте и Пулисич поради травми. Антонио Рудигер бе изгонен от тренировка последно след сбиване с вратаря Кепа Арисабалага, като съдбата на двамата е неизвестна за момента. Тиаго Силва ще има наказание във Висшата лига и може да стартира по тази причина.

Челси има 6 сухи мрежи в 8 срещи в ШЛ. Тимът спечели 6 от последните 7 мача в това състезание. Порто надви с 2:1 Ювентус на този стадион наскоро, и от тогава има 5 победи в 8 мача, поради което не е за подценяване.

Прогноза: Порто - Челси 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Азпиликуета
Кристенсен
Силва
Одой
Жоржиньо
Ковачич
Чилуел
Маунт
Хаверц
Зиеч
Марега
Диаз
Отавио
Корона
Груджич
Урибе
Сануси
Манафа
Пепе
Мбемба
   
Марчешин
 
Порто (Серхио Консейсао)

Обоснована прогноза: Порто - Челси 1:1

  Сподели
338