Гуардиола: Не съжалявам, че Санчо ни напусна


И. Ангелов

Гуардиола: Не съжалявам, че Санчо ни напусна

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че няма съжаления за напускането на Джейдън Санчо през 2017 година, когато той премина в Борусия Дортмунд. Крилото премина в Сити през 2015 г. на 14-годишна възраст и бързи бе обявен за звезда в бъдеще. Преминаването му към първия отбор обаче бе затруднено и той бе продаден за 8 милиона лири в Бундеслигата.

"Казвал съм го много пъти, това не е съжаление. Той решава. Справя се добре там," започна Гуардиола след изтеглянето на жребия на Сити срещу Борусия в четвърт-финалите на Шампионска лига.

"Поздравления за него, той е отличен играч. Той е играч за националния отбор с големи качества. Справя се добре в Дортмунд. Искахме да остане, но той реши да напусне, и когато хората искат това ние можем само да им го позволим.

"Аз му пожелавам всичко най-добро, освен когато играе срещу нас. Нямам съжаления изобщо. Ако той е щастлив, и аз съм щастлив". 

Запитан какво щеше да стане ако Санчо бе останал в Сити, Пеп каза: "Никой не знае. Може би щеше да остане и ние нямаше да станем по-добри. В живота на всеки човек, всеки решава къде ще го отведе."

Санчо навършва 21 години следващата седмица. Предполага се, че Дортмунд не би се разделил с играча за по-малко от 120 милиона евро.

  Сподели
494