Ман Сити ще довърши Гладбах у дома


И. Ангелов

Ман Сити ще довърши Гладбах у дома

Манчестър Сити - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: Етихад
Дата: 16.03.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Манчестър Сити спечели първата осминафинална среща в Шампионска лига с Гладбах с 2:0 и така държи комфортен аванс преди да посрещне съперника си на свой терен. В събота Пеп Гуардиола даде почивка на основния си състав, и спечели над Фулъм с 3:0, което означава 1 загуба в последните 24 мача насред всички състезания.

Откакто Борусия Мьонхенгладбах обяви, че Марко Розе ще премине в Борусия Дортмунд в края на сезона, тимът спря да печели точки. Вече 8 мача победата е непостигната от гостите, а в този период видяхме и 7 загуби във всички турнири. С 6 поредни загуби преди този мач, нищо различно от чудо няма да класира германците на четвърт-финал в Шампионска лига.

Откъм състави, домакините са в перфектно здраве, като последно от лазарета се завърна и Нейтън Аке. През уикенда Серхио Агуеро стартира за първи път от дълго време и успя да вкара дузпа, негов първи гол от 15 месеца насам, прекарани в лечение на травми. Наближавайки края на интензивен сезон тимът на Пеп Гуардиола изглежда все по-добре.

При гостите под въпрос са само Реми Бансебаини и Кристоф Крамер. Ако те липсват, Денис Закариа и Оскар Вендт са на линия за заместници в защитната фаза.

Манчестър Сити не допусна гол в последните 6 мача в ШЛ. Борусия загуби последните си 3 мача в ШЛ, докато Сити спечели 6 от последните 7 в този турнир. Сити няма загуба в последните 5 мача срещу този противник, и не се очаква в този момент да получи такава.

Прогноза: Манчестър Сити - Борусия Мьонхенгладбах 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Гладбах (Марко Розе)
 
Зомер
   
Гинтер
Елведи
Лайнер
Вендт
Закариа
Нойхаус
Хофман
Щиндъл
Тюрам
Плеа
Стърлинг
Жезус
Марез
Гюндоган
Фернандиньо
Брюйне
Зинченко
Уокър
Лапорте
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Гладбах 3:0

  Сподели
349