Холанд довърши Севиля и счупи рекорди (видео)


И. Ангелов

Холанд довърши Севиля и счупи рекорди (видео)

Борусия Дортмунд прие Севиля във втората среща от осминафиналите на Шампионска лига. Днес на "Борусия Парк" двата тима завършиха при 2:2 и след общ резултат 5:4 Борусия продължава напред в състезанието. След като бе герой в обрата в първата среща с испанците, Холанд отново блестя с два гола днес и дори един му бе отменен в мача. Младокът стигна до 20 гола в ШЛ по-бързо от всеки друг в историята - за 14 срещи. Следващото подобно постижение е на Хари Кейн, който стигна 20 за 10 мача повече - 24.

В 35-ата минута въпреки че изоставаше в играта Борусия поведе когато Дахуд изведе Ройс в полето, той върна и топката попадна в Холанд за 1:0. 

След почивката в 49-ата минута Холанд размени двойно подаване с Азар и навлезе в полето, справи се с Фернандо и стреля в мрежата. Тук ВАР се активира и отмени попадението, като вместо това изумителното бе, че даде дузпа за Борусия, която бе вкарана от Холанд от втория опит, след като при първия Боно спаси, но се беше отделил от линията - 2:0.

В 68-ата минута Де Йонг спечели дузпа и за Севиля, като Ен-Несири вкара с перфектен удар в гредата и мрежата за 2:1. Срещата продължи да бъде много енергична, като и двата тима имаха възможности до края. До гол обаче стигна Севиля, като в 96-ата минута Ракитич намери главата на Ен-Несири за 2:2 с последния удар в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
270