Борусия Дортмунд - Севиля: Над 2.5 гола в мача


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд - Севиля: Над 2.5 гола в мача

Борусия Дортмунд - Севиля

Стадион: Сигнал Идуна Парк", Дортмунд

Дата: 09.03.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Борусия Дортмунд ще приеме Севиля в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Първата среща на е завърши при резултат 3: 2 в полза на дортмундския клуб, което даде на "пчелите“ значително предимство в този сблъсък.

В националното първенство отборът на Дортмунд се справя много по-зле: колективът на Един Терзич е на 6-то място с 39 точки. Дори не говорим за обичайното състезание с Байерн през този сезон. Мюнхенският клуб заема 1-во място с 55 точки в актива. Продължавайки в този дух, Борусия рискува да остане без Шампионска лига през следващия сезон.

Към днешна дата клубът от Дортмунд трудно може да бъде определен като един от участниците  във финала на Шампионска лига, дори като се вземат предвид изявите на Ерлинг Холанд, но в тази конфронтация "пчелите“ определено ще започнат реванша като фаворити.

Андалусийците не са в най-добрата форма за реванша. Хората на Хулиен  Лопетеги допуснаха три поредни загуби - от Барселона в Ла Лига, а след това не успяха да запазят преднината си от два гола срещу същия тим в Купата и отпаднаха от турнира. Севиля получи още един удар през уикенда, когато загуби от аутсайдера Елче.  Така андалусците останаха с 48 точки и заемат 4-то място в класирането на Ла Лига, на 6 точки зад Реал Мадрид, който е 3-ти.

Въпреки неуспешната поредица, Севиля остава действащият победител в  Лига Европа, но вече няма да може да защити трофея  си, тъй като играе в плейофите на по-престижната европейска купа. "Нервионците“ трябва да вкарат  поне 2 гола или да отбележат 3, като при това не допуснат повече от 2.

В предстоящата среща домакините не могат да разчитат на Аканджи(проблеми с тазобедрената става), Джейдън Санчо (проблеми с бедрата), Марсел Шмелцер (проблеми с коляното) и Аксел Витсел (проблеми с ахилесовото сухожилие). Герейро и Рейна остават под въпрос с наранявания в слабините.

Гостите имат по-малко играчи извън състава. Само Алеиш Видал няма да играе за Севиля (проблеми с мускулите), а Буну с контузия на пръста остава под въпрос. Въпреки това, като част от испанския клуб, Акуня и Оскар Родригес "висят“ с  жълти картони, което поставя под съмнение влизането им в стартовия състав.

Интересни факти:

- Севиля и Борусия Дортмунд три пъти са се срещали помежду си евротурнирите: по една победа и 1 равенство.

- Севиля се срещна 24 пъти с представители на Германия в евротурнирите: 12 победи, 6 равенства, 6 поражения.

- Борусия Дортмунд е играла 33 пъти срещу испански отбори: 10 победи, 10 равенства, 13 загуби.

- Севиля достигна до 1/8 финалите за първи път от три сезона.

- Борусия Дортмунд стигна до плейофите в Шампионска лига за трети пореден сезон.

- Борусия Дортмунд е без загуба в Шампионска лига в 6 мача.

Трудно можем да кажем, че Борусия Дортмунд е фаворит в мача, независимо от победата в първата среща. Севиля е турнирен боец, а проблемите в германския колектив са очевидни. Очакванията са за мощна игра от страна на андалусците, с голяма интензивност и открит футбол. Съветът ни е да потърсим над 2.5 гола в двубоя, а относно победителя - там предлагаме соломоновско решение.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Севиля 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хулиен Лопетеги)
 
Боно
   
Коунде
Фернандо
Карлос
Навас
Гуделж
Ракитич
Акуня
Гомес
Сусо
Ел Несири
Холанд
Ройс
Азар
Дауд
Белингам
Дилейни
Шулц
Хумелс
Джан
Муние
   
Бюрки
 
Борусия Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - Севиля 2:2

  Сподели
309