Холанд поведе Дортмунд за зрелищен обрат в Севиля (видео)


И. Ангелов

Холанд поведе Дортмунд за зрелищен обрат в Севиля (видео)

Севиля прие Борусия Дортмунд в първата среща от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Днес на стадион "Рамон Санчес Писхуан" домакините поведоха, но допуснаха пълен обрат и в края върнаха гол за зрелищно 3:2, което поставя германците крачка напред преди преиграването на техен терен.

Още в 7-ата минута днес Сусо откри резултата за домакините когато получи топка от левия фланг, навлезе през Санчо и стреля, като изглеждаше сякаш Хитц ще спаси, преди Хумелс да отклони кълбото и да го заблуди за 1:0.

В 19-ата минута Дортмунд се върна когато Холанд игра добре на фланга, освободи се от двама и намери Дахуд, който с прекрасен удар в горния десен ъгъл направи резултата 1:1. В 27-ата минута след асистенцията си, Холанд се и разписа за обрата, като тук Санчо подаде над защитата при двойно с нападателя и той завърши за 2:1.

Преди почивката в 43-ата минута Холанд вкара отново когато Ройс игра добре и можеше да вкара сам, но намери нападателя на по-добра позиция за 3:1. 

Втората част не започна активно за домакините, но след средата на тази част те се активизираха, като в 73-ата минута от пряк-свободен удар Родригез затрудни Хитз, като нацели гредата и ръката му преди гостите да изчистят. В 84-ата минута Де Йонг върна гол за домакините като не остави шанс на вратаря от воле при пас на Оскар Родригез - 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
379