Аталанта ще продължи в плейофите


Н. Гавазов

Аталанта ще продължи в плейофите

Аякс - Аталанта

Стадион: "Йохан Кройф", Амстердам

Дата: 09.12.2020 г.

Час: 19:55 ч.

Съдия: Карлос дел Серо (Испания)

Аякс ще бъде домакин на Аталанта в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят е от съдбовно значение за двата тима, защото на карта е заложен вторият билет за плейофите в турнира. Нидерландците се нуждаят от победа, за да продължат напред, докато италианците ще са доволни на равенство. Впрочем, подобно развитие на ситуацията се очакваше още при жребия, с оглед на големия фаворит Ливърпул в квартета.

Амстердамци влизат в мача с две загуби в последните си два двубоя. През миналата седмица хората на Ерик тен Хаг загубиха гостуването си на "Анфийлд", въпреки достойната игра, а през уикенда треньорският щаб на Аякс реши да запази някои играчи и така се стигна до поражение от Твенте, което обаче не се отрази на класирането в Ередивизе - там тимът от Амстердам е лидер, на две точки пред втория Витесе.

Аталанта дори да бе победила Мидтиланд през миналата седмица, пак не биваше да губи тук, защото направи 2:2 с Аякс у дома. Мачът с датчаните обаче показа една от слабостите на бергамци през този сезон, а именно слабата реализация на положенията за гол. Именно заради това бе загубен мача срещу Хелас в Серия А през миналия месец и не бе победен непретенциозният Специя по-рано. Тези лоши резултати се отразиха и на класирането на тима в италианския елит, където Аталанта събра едва 14 точки от 9 мача и заема 9-то място в таблицата за класиране.

В Аякс никак не се радват от кадровото състояние на отбора. Мохамед Кудуш лекува стара травма, но към него се присъединиха Мазрауи и Нерес. Отсъстващи от Аталанта са Калдара, Голини и Госенс, който е под карантина заради коронавируса.

И двата тима играят открит футбол и предположенията са, че точно това ще видим тази вечер. Едва ли гостите са дошли с мисълта да се бранят и да измъкнат точка. Аталанта обаче изглежда по-опитният тим, освен това италианците знаят как да изнервят съперника си, а и напрежението ще окаже влияние на играта на Аякс. Напълно възможно е да не видим победител, което ще прати бергамци в следващата фаза на турнира.

Прогноза: Аякс - Аталанта 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аталанта (Джампиеро Гасперини)
 
Спортиело
   
Талой
Ромеро
Джимсити
Хатебоер
Роон
Фройлер
Мохика
Гомес
Сапата
Муриел
Тадич
Траоре
Антони
Гравенберг
Алварес
Клаасен
Талиафико
Блинд
Шуурс
Клайбер
   
Онана
 
Аякс (Ерик тен Хаг)

Обоснована прогноза: Аякс - Аталанта 1:1

  Сподели
189