Ливърпул ще завърши с победа


Н. Гавазов

Ливърпул ще завърши с победа

Мидтиланд - Ливърпул

Стадион: "МСХ Арена", Хернинг

Дата: 09.12.2020 г.

Час: 19:55 ч.

Съдия: Франсоа Летише (Франция)

Ливърпул ще гостува на Мидтиланд в мач от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Тази среща няма никакво турнирно значение - мърсисайдци спечелиха групата, а датчаните завършват последни в класирането.

Мидтиланд от самото начало бе определен за безусловния аутсайдер на своята група. Въпреки това се очакваше, че "вълците" ще дадат битка и ще могат да съберат повече точки, отколкото имат сега. Оказа се обаче, че дори третото място е непосилна задача за скандинавците, които с лекота се справиха с Лудогорец в плейофите.  В крайна сметка няма нищо изненадващо, с оглед на разликата в класите между Мидтиланд и останалите отбори в квартета. Към момента хората на Браян Приске имат една точка, която изненадващо спечелиха при гостуването си на Аталанта в миналия кръг.

Ливърпул се справя отлично както във Висшата лига, така и в Шампионска лига, въпреки контузиите на  ключови играчи. Англичаните влизат в мача с Мидтиланд в отлична форма, събирайки 12 точки, които гарантираха първото място в групата. "Червените" допуснаха единствената си загуба и получиха единствените два гола до момента при домакинството на Аталанта. Но тогава германският специалист излезе с експериментален състав, което обяснява получения резултат.

Олсен и Рийс от домакините са в лазарета. Гостите са без контузените Алисон, Ван Дайк, Гомес, Окслейд-Чембърлейн и Милнър.

Интересни факти:

- В последните 8 от 9 мача на Ливърпул в Шампионска лига бяха отбелязани повече от 2.5 гола.

- Ливърпул не пропуска в 5 от последните си 6 мача в Шампионска лига.

- Ливърпул спечели 5 от последните си 6 мача в Шампионска  лига.

- Мидтиланд  е без победа в последните си 5 мача в Шампионска лига.

Разликата в класите между съперниците е голяма и това сякаш предопределя изхода на двубоя. Въпросът е до каква степен мърсисайдци ще са мотивирани, за да се бият. Впрочем, същото се отнася и за домакините. Въпреки всичко,  логиката е да предположим, че шампионът на Висшата лига ще спечели мача.

Прогноза: Мидтиланд - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Келъхър
   
Александър - Арнолд
Матип
Уилямс
Цимикас
Кейта
Хендерсън
Джоунс
Жота
Минамино
Ориги
Каба
Мабил
Ониека
Андерсон
Драер
Паулиньо
Шотц
Святченко
Хьоех
Андерсон
   
Хансен
 
Мидтиланд (Браян Петерсен)

Обоснована прогноза: Мидтиланд - Ливърпул 0:2

  Сподели
280