Лайпциг си върна на Манчестър Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Лайпциг си върна на Манчестър Юнайтед (видео)

РБ Лайпциг прие Манчестър Юнайтед в последната среща от груповата фаза на Шампионска лига. Днес домакините от "Ред Бул Арена" спечелиха с 3:2, но спокойно можеха да отмъстят за скорошната загуба от Юнайтед с 5 гола, след като имаха доста още положения и отменен гол. С успеха германците повеждат в класирането с 12 точки, ПСЖ е втори с 9, колкото има Юнайтед на трето място, докато Башакшехир има 3 т. За момента е неясно какво ще се случи с последната среща между ПСЖ и тима на Истанбул, които напуснаха терена в 24-ата минута от кръга поради обвинения на съдията в расизъм.

На "Ред Бул Арена" днес домакините изнесоха перфектен мач, като от рано поставиха двама човека около Бруно Фернандеш и наложиха агресивна преса на петимата бранители на англичаните. Още във 2-ата минута Сабицер от дясно центрира топката през цялата отбрана до включилия се Ангелино и крилото с прецизен удар прати топката в далечния ъгъл на Де Хеа за 1:0.

В 13-ата минута Ангелино от дясно пък центрира перфектно над защитата за включилия се Хайдара, и с воле той отново не остави шансове на вратаря за 2:0. В 30-ата минута Орбан вкара с глава комичен гол на Де Хеа, който се подхлъзна, топката срещна гредата му, вратарят се завъртя объркан и не реагира изобщо, но ВАР го спаси поради засада в ситуацията.

След почивката домакините извадиха нападателите си за да заиграят по-прагматично, Юнайтед създаде няколко опасни положения без успех, Бруно нацели и греда, но се стигна до 69-ата минута, когато резервата Джъстин Клуиверт оформи 3:0 когато Ангелино пусна слаба топка в полето, тя бе оставена от Магуайър за Де Хеа, но вратарят застина на място, реагира късно и Клуиверт копна топката над него за попадението.

Когато вече бе доста късно в 80-ата минута Гринууд спечели дузпа, която Бруно вкара с типичния си подскок за 3:1. 2 минути след това пък при центриране от дясно резервата Погба се извиси и стреля с глава в Магуайър, и топката се отклони към вратата и изненада вратаря за 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127