Рен ще завърши кампанията без победа


Н. Гавазов

Рен ще завърши кампанията без победа

Рен - Севиля

Стадион: "Роажон Парк", Рен

Дата: 09.12.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Бартош Франковски  (Полша)

Рен ще бъде домакин на Севиля в мач от 6-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както вече пояснихме в анонса на другия двубой от групата, резултатът  в тази среща също няма как да повлияе на крайното класиране в квартета. Севиля ще завърши на второ място, а Рен – последен. Въпросът е, ще се опитат ли французите да защитят своята чест и да запишат поне една победа в турнира или съпротивителните сили на хората на Жулиен Стефан са толкова слаби, че тази среща ще бъде изиграна по задължение, само заради регламента.

Рен гостува на Краснодар в миналия кръг и претърпя поражение с 1:0, което реши съдбата на французите. Бретанци имат само една точка дотук и рискуват да завършат кампанията като един от най-слабо представилите се отбори в турнира. Не са добре нещата за Рен и в Лига 1 – тимът претърпя домакинска загуба с 2:0 от Ланс през уикенда и заема 9-то място в таблицата за класиране на първенството.

Севиля изпусна шанса да спечели първото място в групата. Андалусци приеха Челси в миналия кръг и при победа щях да си гарантират лидерството, защото срещата в Лондон завърши без победител. Хората на Хулиен Лопетеги обаче не само, че не победиха, но и катастрофираха с 0:4, което отреди на тима второто място в класирането. През уикенда Севиля бяха домакини на Реал Мадрид и допуснаха втора загуба, този път с 1:0. Така Сеиля остана на 6-то място, с актив от 16 точки.

 Ругани и Жураси са контузени от домакините. Гостите са без Сусо и Вацлик.

Севиля претърпя тежка загуба в миналия кръг на Шампионска лига, но едно поражение няма как да отнеме опита и  качеството на тима. Предполага се, че андалусци ще изиграят спокойно и мъдро мача, без да се впускат в авантюри и ще контролират събитията. В този смисъл равенство или победа за гостите изглежда разумно.

Прогноза: Рен – Севиля 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хулиен Лопетеги)
 
Боно
   
Навас
Гомес
Карлос
Ескудеро
Гуделж
Фернандо
Васкес
Родригес
Идриси
Ен Несири
Терие
Хуноу
Доку
Мартин
Нзонзи
Силики
Далберт
Ниамси
Силва
Траоре
   
Салин
 
Рен (Жулиен Стефан)

Обоснована прогноза: Рен - Севиля 1:2

  Сподели
260