Челси ще завърши без загуба


Н. Гавазов

Челси ще завърши без загуба

Челси - Краснодар

Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон

Дата: 09.12.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Павел Крловец (Чехия)

Челси ще бъде домакин на Краснодар в мач от 6-ти, последен кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Развръзката в квартета обаче дойде в миналия кръг, така че утрешните срещи ще бъдат само за статистиката. Въпреки това такива двубои са интересни за почитателите на залозите, защото крият много неизвестни в себе си.

Челси си гарантира 1-то място в групата, след като през миналата седмица постигна победа с 4:0 при гостуването на Севиля. "Сините" показаха класа, а впечатляващото е, че Оливие Жиру вкара и четирите гола за своите. Така лондончани събраха 13 точки, с три повече от андалусците, но колективът на Франк Лампард не зависи от резултатите утре, защото е пред Севиля по отношение на личните срещи. Добрите новини около Челси не свършват тук. През уикенда тимът успя да преодолее и съпротивата на Лийдс, което утвърди тима на трета позиция във Висшата лига, на два пункта от лидерите.

Краснодар от своя страна успя да си осигури място в плейофите на Лига Европа. "Биковете" посрещнаха прекия конкурент Рен и постигнаха победа с 1:0. Това означаваше за руснаците трета позиция в таблицата, на три точки пред френския тим, но Краснодар не може да бъде изместен, защото първият мач във Франция завърши при резултат 1:1. Що се отнася до вътрешното първенство, краснодарци победиха Ротор с 5:0 през уикенда и заемат 9-та позиция в таблицата за класиране на Висшата лига.

Хаким Зиеш няма да участва в срещата заради контузия, която получи в срещата с Лийдс. Гостите са без Петров и Стоцки.

Фаворит в срещата е Челси. Да, двубоят няма никакво значение за класирането на двата отбора, но тук е заложен авторитетът и едва ли ще се хареса на феновете и на футболната общественост, ако "сините" се отнесат пренебрежително към двубоя. Дори Лампард да пусне на терена експериментален състав, качеството на резервите е такова, че може да победи своя противник.

Прогноза: Челси – Краснодар 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Краснодар (Мурад Мусаев)
 
Сафонов
   
Смолников
Мартинович
Кайо
Рамирес
Газински
Вилхена
Вандерсон
Кабела
Клаесон
Берг
Пулишич
Ейбрахам
Хъдсън-Одой
Гилмор
Жоржиньо
Хаверц
Емерсон
Рюдигер
Кристенсен
Аспиликуета
   
Арисабалага
 
Челси (Франк Лампард )

Обоснована прогноза: Челси - Краснодар 2:0

  Сподели
414