Реал Мадрид ще даде всичко срещу Гладбах


И. Ангелов

Реал Мадрид ще даде всичко срещу Гладбах

Реал Мадрид - Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: Сантиаго Бернабеу
Дата: 09.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

В последния мач от груповата фаза на Шампионска лига Реал Мадрид има цялата си работа за вършене за да избегне унизително изпадане от турнира. При победа над лидера Борусия "белия балет" ще излезе от групата, както и при равенство, но ако Интер победи Шахтьор в другата среща. Ако Реал победи, а Шахтьор не победи, испанците ще са първи в групата, в която германците имат 8 точки, Шахтьор и Реал по 7, а Интер - 5. Ако пък Шахтьор и Борусия бият, Реал ще бъде последен и няма да играе дори в Лига Европа.

Изумително фаворитите в групата заемат последните места в момента, и Гладбах надали е смятал, че ще води в класирането с един мач до края. Всъщност, германците можеха и да са недостижими до момента, но в първите 2 кръга те допуснаха изравнителни голове от Мадрид и Интер в добавеното време, което отне няколко важни точки.

За да продължи напред Гладбах трябва просто да не загуби, или Шахтьор трябва да задържи Интер. С победа германците излизат от първото място, а те не могат да пропаднат под третото място както и да се развие другата среща и тази. Най-малкото тимът ще продължи участието си в Лига Европа след доброто представяне до тук.

Новините по отношение на съставите са както следва. При Реал Мадрид е възможно Серхио Рамос да се завърне в игра. Без капитана испанците наредиха няколко слаби резултата, но той все още е под въпрос заедно с Карвахал и Одриосола. Еден Азар и Федерико Валверде са аут с контузии.

При гостите само Жонас Йофман е с контузия, като Рами Бенсебаини се изолира от коронавирус. Под въпрос са Нико Елведи и Тони Янтске. 

Гладбах вкара поне по 2 гола във всеки от 5-те кръга на Шампионска лига този сезон. Реал Мадрид пък допусна поне по 2 пъти във вратата си в 6 от последните 7 мача в ШЛ. Определено Мадрид е фаворит във всяка своя среща, но "Сантиаго Бернабеу" вече видя загуби от Алавес, Кадис и Шахтьор, което ще мотивира Борусия за резултат. 

В последните си 6 срещи като гост Гладбах вкара поне по 2 гола. С подобна статистика германците могат да докарат Зинедин Зидан до уволнение в края на вечерта в Шампионска лига, ако той не успее да мотивира играчите си за добро представяне.

Прогноза: Реал Мадрид - Борусия Мьонхенгладбах 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Гладбах (Марко Розе)
 
Зомер
   
Гинтер
Елведи
Лайнер
Вендт
Крамер
Нойхаус
Лазаро
Щиндъл
Тюрам
Плеа
Винисиус
Бензема
Асенсио
Кроос
Касемиро
Модрич
Менди
Карвахал
Варан
Рамос
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Зинедин Зидан)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Гладбах 2:2

  Сподели
247