Ювентус няма да загуби повторно от Барселона


И. Ангелов

Ювентус няма да загуби повторно от Барселона

Барселона - Ювентус
Стадион: Камп Ноу
Дата: 08.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Тези два съперника в седма група на Шампионска лига вече се класираха напред и не оставиха шансове за Динамо Киев и Ференцварош, както се и очакваше. Докато Барселона е перфектна обаче, Ювентус допусна една загуба вече от този съперник в Италия, когато имаше някои проблеми.

В момента може би ситуацията е обратната, но разместване в класирането може да се получи само ако Юве спечели с 3 или повече гола, или с 2 или повече ако резултатът е различен от 2:0. 

В момента Барселона има повече точки в ШЛ (15), отколкото в локалната Ла Лига (14), и през уикенда тимът понесе унизителна загуба от новака в лигата Кадис. 

Ювентус има само 1 загуба във всички състезания този сезон, и тя бе именно срещата с Барселона 2:0. Андреа Пирло не впечатлява особено с играта на тима този сезон, като той обичайно страда когато даде почивка на Кристиано Роналдо, но се предполага, че португалецът ще е на линия тук, и може би това ще е една от последните срещи между Лео Меси и Роналдо.

В двата състава има някои проблеми. Пике, Фати и Роберто със сигурност липсват за домакините, като Дембеле и Умтити са под въпрос и вероятно няма да бъдат рискувани в мач без голямо значение. Миралем Пянич може да срещне бившия си отбор. 

При Ювентус Кристиано Роналдо липсваше в предната среща между тези отбори поради коронавирус, но сега той е на линия. През уикенда заради наказание принудителна почивка получи Алваро Мората, който също е бивш кадър на Реал Мадрид и ще иска да играе с Барса. Контузени са Киелини, Буфон и Демирал.

В последните си 7 мача в ШЛ Барса вкара поне по 2 гола. Срещу Ювентус, Барса направи 3 поредни сухи мрежи. Юве вкара поне по 2 гола в 5 от последните 6 мача в ШЛ, като не го направи само срещу каталунците. Барселона не загуби последните 5 поредни срещи с Ювентус. Тимът ще иска да завърши перфектно групата, но ситуацията и формата на тима не е на високо ниво.

Прогноза: Барселона - Ювентус 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Андреа Пирло)
 
Шчесни
   
Лихт
Бонучи
Данило
Сандро
Артур
Рабио
Кулушевски
Киеза
Мората
Роналдо
Брайтвайте
Коутиньо
Гризман
Меси
Пянич
Йонг
Алба
Дест
Ленгле
Араухо
   
Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Ювентус 0:2

  Сподели
365